Son Terörist Etkisiz Hale Getirildi: Jandarma Operasyonunda Terörle Mücadelenin Kararlılıkla Sürdüğüne Tanık Olun

Terör örgütüne ağır darbe! Bakan Yerlikaya duyurdu! 3 terörist etkisiz hale getirildi

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda Nusaybin’in sözde Bagok Kırsalında “KAHRAMANLAR-39” operasyonu düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve J-SİHA’ların da desteğiyle JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri tespit edildi. İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde yeşil ve gri kategoride yer alan Piling Mardin (K) Delil Bal, Demhat Amad (K) İslam Ölçay ve Suriye Uyruklu Welat kod (K) Raman Lokman Muhammed isimli teröristler operasyon sırasında etkisiz hale getirildi.

Bu hain teröristlerin daha önce birçok saldırıya karıştığı belirlendi. 24 Eylül 2015 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde J.Asb.Kd.Çvş. Mahmut YALÇINKAYA ve J.Uzm.Çvş. Sait KARA’nın yaralandığı silahlı saldırı olayı, 21 Ağustos 2016 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde J.Uzm.Onb. Şahin AKAR’ın yaralandığı silahlı saldırı olayı, 08 Ağustos 2017 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde Uzm. J.VIII. Kad.Çvş. Mehmet KANADAŞI’nın yaralandığı silahlı saldırı olayı, 01 Ağustos 2019 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde J.Uzm.Çvş. Muhammed Ata KIRATLI’nın şehit olması ve birçok askerin yaralanması olayı, 05 Ağustos 2019 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde J.Uzm.Çvş. Ekrem KISILKAYA, J.Uzm.Çvş. Sercan UĞURLU ve J.Uzm.Çvş. Mehmet GÜVEN’in yaralandığı EYP’li saldırı olayı, 03 Nisan 2020 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde işçilere saldırı sonucu sivil vatandaş Mazlum GÖZENOĞLU’nun şehit edilmesi olayı, 19 Ekim 2020 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde BOTAŞ boru hattına yapılan sabotaj olayı, 30 Ekim 2020 tarihinde Şırnak ili İdil ilçesinde sivil araca EYP’li saldırı sonucu Güvenlik Korucusu Zeki GÜMÜŞ’ün yaralanması olayı, 28 Eylül 2022 yılında Mardin ili Nusaybin ilçesinde Ali AKPINAR’ın şehit edilmesi olayı ve 28 Nisan 2023 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde J.Asb.Üçvş. Mehmet GÜNDÜZ’ün şehit olduğu ve J.Uzm.Çvş. Mehmet BÜYÜKDEMİR’in yaralandığı saldırıya katıldıkları tespit edildi.

Bu operasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Terörle mücadelemize, milletimizin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz. Terör ve iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız bir şekilde devam edecek.