Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Maçı İptalında Atatürk Hassasiyeti Öne Çıktı

Ata’mız ortak değerimiz... Siyasilerden tepki yağdı

Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçının iptal edilmesi üzerine yapılan açıklamalar, toplumun Atatürk’e olan hassasiyetini vurgulayarak Türkiye’nin birliğini koruduğunu gösteriyor. Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterilen hassasiyetten dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz,” ifadesini kullandı. Aynı şekilde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir,” mesajını iletti. CHP Lideri Özgür Özel de maçın iptal edilmesinin ardından yaptığı paylaşımda, “Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi yönetimiyle Mustafa Kemal Atatürk üzerinden pazarlık yapanlara karşı Türkiye’nin onurunu korumuştur,” dedi.
Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise sosyal medya hesabından yaptığı tepkisinde, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değerleri ne Suud’lara ne de başka bir ülkeye tartışma konusu yapılamaz! Bizi bu dünyada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anmaktan alıkoyacak hiçbir güç yoktur, olamaz,” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından, “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetlerini gösterdikleri için Cumhuriyetimizin 100. yılında tebrik ediyorum. Bizim rengimiz kırmızı-beyaz, kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür,” şeklinde bir paylaşım yaptı.
Bu olayların ardından adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başladığını belirtti ve “Provokasyon içeren ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatılmıştır,” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da dini ve manevi değerleri aşağılamaya çalışan paylaşımlarda bulunan kişilerin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalet önüne çıkarılmıştır,” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları da ortak nokta olarak Atatürk’e olan sevgi ve saygılarını göstermek için bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Barbaros Meydanı’ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Suudi Arabistan’da yaşanan olaylar hepimizi üzdü. Bu milletin hassasiyetlerine kimse dokunamaz. Bu anlamda, her iki camiayı da tebrik ediyorum. Birleşmenin işareti olarak kupayı ikiye bölebiliriz; biri Galatasaray Müzesi’nde, diğeri de Fenerbahçe Müzesi’nde bulunsun,” dedi.