Milli Piyango’dan Açıklama: Yılbaşı İkramiyesinin Kolombiya’da Çıktığı İddiaları Asılsız

Milli Piyango'dan yılbaşı ikramiyesiyle ilgili açıklama: Kolombiya iddiası gerçek dışı

Milli Piyango, son günlerde bazı haber mecraları ve sosyal medya kanallarında yer alan “Milli Piyango yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’da bir kişiye çıktığı” iddialarına yanıt vermek amacıyla şeffaflık ve doğru bilgilendirme ilkesi doğrultusunda bir açıklama yapma gereği duymuştur. 31 Aralık Pazar akşamı gerçekleştirilen Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon TL’lik büyük ikramiye, Milli Piyango Online üzerinden alınan bir tam bilete isabet etmiştir. Büyük ikramiyeyi kazanan talihli, İstanbul’da ikamet etmekte olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve 1969 doğumludur. Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği, talihlinin izni olmadan kendisiyle ilgili daha fazla bilgi paylaşılamamaktadır. Dolayısıyla “İkramiyenin Kolombiya’ya çıktığı” iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Milli Piyango Online’da üyelik kaydı yapılabilmesi için T.C. kimlik numarası girilmesi yasal olarak zorunlu bir adımdır. Bu bilgi, MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) tarafından doğrulanarak üyelik açılmasını mümkün kılmaktadır. Ayrıca Türkiye’deki yasal düzenlemeler gereği, üyelerin oyun oynamak ve ikramiye almak için mutlaka Türkiye bankalarında hesap sahibi olmaları gerekmektedir. İkramiye ödemeleri de üyelerin Türkiye’deki kişisel banka hesaplarına yapılmaktadır.

Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyerek anonim hesaplardan yapılan bu asılsız iddialar ve spekülasyonlar, bir siyasi partinin genel başkan yardımcılığını yürüten bir kişi tarafından gerçekliği araştırılmadan kamuoyuna duyurulması son derece üzücüdür.

Kurumumuzun sosyal medyada üretilen asılsız iddialara itibar etmemenizi ve dezenformasyon yapan kişilere karşı hukuki süreç başlattığımızı kamuoyuna önemle duyurmak istiyoruz.