Köklüce Mahallesi’nde Yangın Felaketi: Lamba Ailesi Yeni Yıl Sevincini Kaybetti

Adana'da anne, baba ve ikiz çocuklarına acı veda... Anneanneden yürek yakan feryat

Köklüce Mahallesi’nde bulunan Lamba ailesi, yılbaşını kutlamak amacıyla anneanneleri Selma Lamba’nın evine gitti. Kutlamaların ardından, Enis ve Nazan Lamba çifti, 2 yaşındaki ikiz çocukları Kaan ve Demir’i yanlarına alarak evlerine döndü. Diğer çocukları Bulut (9) ve Irmak Lamba ise uyuyakaldıkları için anneanneleri Selma Lamba’nın evinde kalmışlardı. Ancak, sabah saatlerinde komşular, ailenin evinden duman çıktığını fark ederek hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangın ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle yangın söndürüldü. Ancak, Enis ve Nazan Lamba çifti ile ikiz çocukları Kaan, dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kalp masajı sonucunda Demir ise hayata döndürülmüş ancak daha sonra hastanede yaşamını yitirmiştir.
Evdeki yangında küle dönen eşyalar arasında, Irmak’ın okuma-yazma öğrendiği geçen yılın hatıraları yer aldı. Bulut’un da kardeşlerine ve annesine yazdığı şiirler evin buzdolabına yapıştırılmış halde bulunmuştur. Kaan ve Demir kardeşlerin ise masanın üstündeki yarım kalan süt biberonları ve buzdolabına asılmış ultrason fotoğrafları yürekleri burktu.
Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside incelemesi tamamlanan Lamba ailesi, yakınları tarafından alınarak evlerine getirildi. Cenaze aracının karşıladığı Selma Lamba ise gözyaşları içinde “İki kuzum, evlatlarım gitti. Kaan’ım, Demir’im birlikte gittiler, ayrılmadılar. Yeni evinize hoş geldiniz. Melek oldunuz” diyerek duygularını ifade etti.

Cenaze töreninin ardından, Nazan’ın annesi Selma Lamba ve diğer yakınları, yaşanan kayba dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. Ayrıca, hayatta kalan Irmak Lamba da cenazeye katıldı.

Kaan’ın annesi Nazan Lamba ve Demir’in babası Enis Lamba, Köklüce Mahalle Mezarlığı’nda defnedildi.