Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Bekleniyor, İstanbul ve Marmara Bölgesinde Kar Yağışı İhtimali Artıyor

Meteoroloji haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı: Sıcaklıklar düşecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den Marmara ve İstanbul için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok ilde sağanak yağışlar öngörülüyor. Kırklareli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Giresun, Sivas ve Nevşehir gibi illerde sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji’nin haftalık raporuna göre Batı’dan gelen yağışlı hava Doğu’ya doğru ilerleyecek. Cuma ve Cumartesi günleri ise güneşli bir hava etkisini sürdürecek. Önümüzdeki hafta sıcaklık değerlerinin 1 ila 3 derece düşmesi bekleniyor.

CNN TÜRK meteoroloji danışmanı Orhan Şen ise Marmara ve İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bugün Salı, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu’da yağmur, gece Doğu Anadolu’da kar görülecek. Sıcaklık ortalamanın üzerinde seyredecek. Antalya’nın doğu ilçelerinde ise gece saatlerinde Osmaniye ile Hatay’ın kıyı bölgelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. 10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul’da soğuk hava ve kar yağışı olasılığı devam ediyor. Bu olasılık %65’tir. Her gün bu olasılığı yeniden değerlendireceğim.”

İstanbul’da ise öğlen saatlerinden itibaren yağmurlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık hafta sonuna kadar 15 dereceye kadar yükselmesi öngörülüyor. Marmara bölgesi ve İstanbul için 10-11 Ocak tarihlerinde soğuk hava ve kar yağışı olasılığı devam ediyor. Bu olasılık %65’tir. Günlük olarak bu olasılık revize edilecektir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki hafta için hava durumu tahminine göre, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde olması bekleniyor. Yağış miktarı ise Marmara Bölgesi’nin batısı, Ege Bölgesi’nin kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusunda mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşecek. Diğer bölgelerde ise yağış miktarının mevsim normalleri çerçevesinde olması öngörülüyor.