İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu aynı sahnede!

İmamoğlu’nun seçim sloganı: Tam yol ileri

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan aday tanıtım toplantısında, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu bir araya geldi. İmamoğlu’nun hemen arkasında, annesi Havva ve babası Hasan İmamoğlu ile kız kardeşi Neslihan Yakup Çebioğlu yer aldı. Özgür Özel, konuşmasında Anayasa Mahkemesi kararlarına, Gezi davasına ve Suudi Arabistan’da yaşanan Atatürk krizine büyük önem verdi. Aday belirleme sürecinde kırgınlıkların olduğu iddia edilen Ekrem İmamoğlu ve ekibini övgülerle anlattı. Konuşması sırasında seçim sloganı olan “Tam yol ileri”yi kullanmayı da ihmal etmedi.

Özgür Özel, konuşması sırasında, yargı kararlarıyla ilgili tartışmalara değinerek, toplumun ortak bir sözleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. “Bir anayasamız var. Ancak, herkesin tamamen mutabık olduğu ve memnun olduğu bir anayasamız yok. Değiştirilemez ilk 4 maddesiyle bayrak, vatanın tanımı ve yurttaşlığın tanımı gibi konularda bir mutabakata sahibiz” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının da bağlayıcı olduğunu vurgulayan Özel, Can Atalay’la ilgili yargı tartışmalarına da değindi.

Özgür Özel, Gezi Parkı davasıyla ilgili olarak da konuştu. “Gezi’de herkesin sağlıkla evine dönebilmesi için 5-6 maddelik bir talebi vardı. Bu maddeler arasında ‘Başbakan istifa etsin, bakanlar istifa etsin, hükümet düşsün, verin devleti biz yöneteceğiz’ gibi bir talep yoktu” dedi. Gezi Parkı’nda yapılan protestoların asıl amacının ağaçları kesmemek olduğunu belirten Özel, “Kent bilincimizin sayesinde bugün Gezi Parkı hala duruyorsa, bu arkadaşlarımızın çabaları sayesindedir. Atatürk Kültür Merkezi yıkılıp yerine AVM yapılmadıysa, bu da arkadaşlarımızın sayesindedir” diye ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaklaşık 1.5 saat süren konuşmasında yaptıkları icraatları anlattı. “Az zamanda birçok büyük iş başardık. Bize verilen engeller bizi daha cesur ve güçlü kıldı” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için tekrar sahnede olduğunu ifade etti. İmamoğlu, konuşmasının sonunda gençlerin tezahüratı üzerine ceketini çıkarıp kollarını sıvadı ve Özgür Özel’e dönerek, “Sayın Genel Başkanım, çıkardığımız o ceketi hiç giymedik. İktidar olana kadar da giymeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Anayasa Mahkemesi’nin TİP’li Can Atalay kararını uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Daire üyeleri hakkında yaptırım talep etti. CHP yöneticileri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri için Hâkim Savcılar Yüksek Kurulu’na disiplin soruşturması açılması çağrısında bulundu. Yargıtay 3. Daire hakkında ise görevden çekilme talebinde bulunan CHP, “Sadece dilekçelerle yetinmeyeceğiz. Hukuka, Anayasa’ya ve geleceğimize sahip çıkmak için tüm yurttaşları 14 Ocak Pazar günü saat 13.00’teki mitinge davet ediyoruz” açıklaması yaptı.