İstanbul’da Beklenen Kar Yağışı Olasılığı Ortadan Kalktı, Soğuk Hava ve Yağış Uyarısı Devam Ediyor

İstanbul için hesap değişti! Prof. Dr. Orhan Şen'den yeni kar tahmini

İstanbul’da Beklenen Kar Yağışı Olasılığı Ortadan Kalktı

İstanbul’da yaklaşan kar yağışı beklenenden daha önce gerçekleşti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, megakentte kar yağışı olasılığının düştüğünü duyurdu. İstanbul’da kar sınırına düşmeyen sıcaklıklar, “ısı adası” etkisinden kaynaklanıyor. Bundan sonra dikkate alınması gereken şey, 12-13 Ocak tarihlerinde gelecek olan soğuk havadır. 9-10 Ocak tarihlerinde ise yağmur bekleniyor, bu durum İstanbul dahil olmak üzere kıyı bölgelerde görülecek. İç kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da bugün hava yağmurlu ve sıcaklık 17°C. Yarın ise hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 16°C olacak. Bugün İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Antalya ve Isparta’da yoğun sağanak yağış bekleniyor. Ege, Batı Akdeniz ve Marmara’nın güney ve batı bölgelerinde lodos rüzgarı kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta için kar ve soğuk hava uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Ülkemizde önümüzdeki hafta, 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisine gireceği tahmin ediliyor.” denildi. Raporda ayrıca şu ifadelere yer verildi: Öncelikle batı bölgelerinde sağanak yağışların başlamasıyla birlikte, zamanla tüm ülkeyi etkileyeceği tahmin ediliyor. 10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte, güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu yağışların güney, batı ve zamanla Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri, batı ve iç bölgelerde güney ve batı rüzgarlarının kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Halkımızın meteorolojik tahminlere dikkat etmesi ve tedbirli olması önerilmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu iller şunlardır: Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak. Uyarıda, “Bu sabah sabah saatlerinden itibaren Ege’nin batısı (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ve Marmara’nın batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli) ile zamanla Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu) güçlü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği” belirtildi ve sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı bölgelerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Ayrıca Meteoroloji’den yapılan bir diğer açıklamada da batı illeri için lodos rüzgarı uyarısı yapıldı. Değerlendirmeye göre, bu gece Kıyı Ege’den başlayarak Ege, Batı Akdeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ve Konya’nın güney ve batı ilçelerinde güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.