İYİ Parti Seçim Hazırlıklarını Sürdürürken Belediye Başkan Adayları da Tanıtıldı

İYİ Parti'de yerel seçim hazırlıklarında son durum.... Akşener: Tokalaştığımız bütün elleri bıraktık

Şehir belediye başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, partiler çalışmalarını hızlandırdı. İYİ Parti ise dikkatleri üzerine çeken parti oldu. CHP ve İYİ Parti arasında ittifaksız yerel seçim kararı sonrası sert açıklamalar yaşandı. İYİ Parti’nin belediye başkan adayları belirleme süreci ise devam ediyor. Son olarak, 4 büyük şehir belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. Özellikle İstanbul ve Ankara adayları üzerinde yoğun bir beklenti bulunuyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Teşkilat Buluşması’nda büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Partinin, seçimlere kendi adayları ile gireceğini vurgulayan Akşener, “Bize bir taraf, ‘PKK’lılarla el sıkışanların elini sıkıyorsunuz’ diyordu. Tüm bu iddiaların ardından, biz tüm bu ‘elleri’ bıraktık ve şimdi tek başımıza seçimlere katılacağız” dedi. Akşener daha önceki açıklamalarında, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a da belediyecilik faaliyetleri üzerinde eleştirilerde bulunmuştu. Şimdi ise, İYİ Parti’nin hangi adayları belirleyeceği merak konusu oldu.

Seçim hazırlıklarında ise sona yaklaşılıyor. İYİ Parti milletvekilleri, başkanlık divanı ve genel idare kurulu üyeleri, seçim bölgelerine gitmek üzere harekete geçecek. Kurmaylar, yakın illerin bir araya getirildiği ve 10 farklı seçim bölgesinin oluşturulduğu gruplar halinde dağıtılacak. Parti üst yönetiminin belirlediği 20 bölge koordinatörü ise saha çalışmalarına katılacak. 13-14 Ocak tarihlerinde ise Antalya’da bir kamp yapılması planlanıyor. Bu kamp sırasında, kurmayların yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili olarak Meral Akşener’e görüşlerini bildirmesi bekleniyor.