İzmir’de Boşanma Sürecindeki Kadın, Eşi Tarafından Silahla Öldürüldü: Katil Hâlâ Yakalanamadı!

Ezgi’nin katilinden hala iz yok

İzmir’in Konak ilçesinde, 29 Temmuz 2022 tarihinde Deniz Özarslan (36), boşanma sürecinde olan eşi Ezgi Zerkin’in (31) çalıştığı iş yerine gitti. Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla Ezgi Zerkin’in başına ateş etti ve olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ezgi Zerkin, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ezgi Zerkin’in beyin ölümü gerçekleşti ve bir süre makineye bağlı olarak yaşamını sürdürdü, ancak 11 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan Deniz Özarslan ise 513 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı.

Ezgi’nin annesi Ziynet Zerkin (60), olayın İzmir’in merkezinde meydana geldiğini belirterek, “İş yerinde hiçbir tartışma yok. Deniz Özarslan yalnızca 24 saniye içinde içeri girip çıktı. Planlı ve programlı bir şekilde hareket etti. Vurdu ve kaçtı. Biz hayatta kalmaya çalışıyoruz. Adaletin yerine getirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zerkin, kendilerinin sürekli korku içinde olduğunu ifade ederek, “Korkuyorum; bu adamın hiçbir şey kaybedecek bir şeyi yok. Nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağı da belli değil. Bu tür insanlardan, hiçbir şey kaybetmeyen insanlardan korkmalısınız. Hepimiz tehdit altındayız. Ben aylarca evime dönemedim. Yasımı evimde yaşayamadım” dedi.

Ziynet Zerkin, tüm kadınlar adına mücadelesine devam edeceğini söyleyerek, “İçim yanıyor. Kızımın katili 1.5 yıl geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Başka birinin canını yakmamak için, kendim için, kızım için, tüm kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim. Bu adam gerçek anlamda bir suç makinesi ama şu anda ortada yok. Aranıyor, fakat bulunamıyor. Hiçbir iz yok. Mücadelemi sürdürüyorum. Keşke Ezgi örnek olabilseydi, o zaman bu kadar cinayet işlenmezdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Öfkeliyim, öfkem dağları aşıyor” şeklinde konuştu.

Ezgi Zerkin’in ailesi ve “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri” üyesi birçok şehre “Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan aranıyor” yazılı afişler asmış, ancak sonuç alınamamıştır. Ezgi Zerkin’in eşi Deniz Özarslan’a açtığı boşanma davası ise 15 Haziran’da sonuçlanmıştır. Ezgi, ölümünden 10 ay sonra Deniz Özarslan’dan boşanabilmiştir.