“Türk Silahlı Kuvvetleri, Terörle Mücadelesine Devam Ediyor: Irak’ın Kuzeyindeki Terörist Hedeflere Hava Harekâtları Gerçekleştirildi”

Terör hedeflerine hava harekatı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Ocak 2024 saat 17.30’da Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara yönelik hava harekâtları gerçekleştirildi. Bu harekâtların amacı, halkımız ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamaktır. Bu eylemler, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda icra edilmiştir. Harekâtların hedefi, Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist noktalardır.

Harekâtlar kapsamında, terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edilmiştir. Yerli mühimmatın azami oranda kullanıldığı operasyonlar sonucunda, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekâtlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Milli güvenliğimizi tehdit eden terörist unsurlara karşı etkin bir şekilde mücadele etmek ve halkımızın güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür operasyonlar düzenlenmeye devam edilecektir.