THY 5 Boeing 737 MAX 9 Uçağını Tedbir Amaçlı İncelemeye Alıyor

THY, Boeing 737 MAX 9 tipi uçakları operasyondan çekti

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Alaska Havayolları’nın Portland-Ontario seferini gerçekleştiren yolcu uçağının uçuş esnasında acil durum kapısının kalkıştan kısa bir süre sonra koptuğu olayın ardından “Boeing 737 MAX 9” tipi uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurulmasına karar verdi. Bu kararın etkisiyle Türk Hava Yolları (THY), filosunda bulunan 5 adet 737 MAX9 uçağını tedbir amaçlı incelemek üzere yerde tutma kararı aldı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Üstün, “Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay sonrasında otoritelerin yaptığı ön inceleme sonucunda, Türk Hava Yolları filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağının da tedbir amaçlı incelenmesi talep edildi. Teknik inceleme süreci tamamlanana ve otoritelerce gerekli önlemler alınana kadar, Türk Hava Yolları 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı aldı. Uçuş emniyeti en büyük önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Bu kararın ardından THY’nin bu modeldeki üç uçağı İstanbul’da, ikisi ise İran’da bulunmaktaydı. İran’da kalan uçaklar arasında TC-LYD tescilli Boeing 737 MAX 9 uçağı İsfahan kentinde, TC-LYA tescilli uçak ise Meşhed şehrinde yere indirildi. Bu uçaklar da tedbir amaçlı inceleme sürecine alınacaktır.