“İçişleri Bakanı Soylu: ‘Kıskaç-3’ Operasyonlarında 12 ilde 38 Şüpheli Yakalandı”

12 ilde FETÖ operasyonu! Bakan Yerlikaya: 38 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen “Kıskaç-3” Operasyonları sonucunda 12 ilde 38 şüpheli yakalanmıştır. Bakan Soylu, operasyonların ayrıntılarını paylaşarak örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Güncel Yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen şüphelilerin yakalandığını bildirmiştir.

Konya merkezli İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak 7 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilmiştir. Ayrıca Hatay merkezli Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya’da gerçekleştirilen operasyonlarda da 17 şüpheli yakalanmıştır. Örgütün öğrenci yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri ve ankesörlü/kontörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen Ordu, İstanbul ve Tekirdağ’da ise 6 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Ayrıca, Bank Asya’da hesap artırım kayıtlarına sahip olan ve FETÖ propagandası içeren paylaşımlar yapan şahısların İzmir ve Konya’da gerçekleştirilen operasyonlarda yakalandığı bilgisi paylaşılmıştır. Son olarak, örgüt içinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen Düzce, İstanbul ve Denizli’de de operasyonlar düzenlenerek şüpheliler gözaltına alınmıştır.

Tüm bu operasyonlar, FETÖ’nün Milli İrade’ye darbe yapma girişimine karşı kararlı bir şekilde mücadele edildiğini göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen koordineli çalışmalar, ülke içindeki terör örgütlerine yönelik etkin bir mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğimizin bir göstergesidir.