INTERPOL Aramaları Sonuç Verdi: İstanbul’da Uluslararası Suç Örgütleri Üyeleri Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 10 kişi İstanbul'da yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü “KAFES-30” Operasyonu kapsamında, 6 ülkenin talebi üzerine INTERPOL Kırmızı Bülten ile aranan 10 şüpheli İstanbul’da yakalandı. Bu operasyonla, uluslararası organize suç örgütlerinin ve zehir tacirlerinin halkımızın huzurunu kaçırmasına izin verilmeyeceği bir kez daha gösterildi.

Operasyona 46 ekip ve 117 personel katıldı ve İran, Güney Kore, Suriye, Çin, Özbekistan ve İsviçre tarafından aranan şüphelilere ulaşıldı. İsviçre’de dolandırıcılık suçundan aranan Taiguo LIU, İran’da dolandırıcılık suçundan aranan Paria GHASEMI, İran’da kara para aklama suçundan aranan Omid ALAGHI, İran’da dolandırıcılık suçundan aranan Reza FAKHR ATTAR, İran’da dolandırıcılık suçundan aranan Edris MORADI, Güney Kore’de kumar suçundan aranan Tae YONG SUNG, Suriye’de göçmen kaçakçılığı suçundan aranan Ali ABOUYEG, Çin’de göçmen kaçakçılığı suçundan aranan Xın AN, Özbekistan’da insan kaçakçılığı suçundan aranan Dilnoza UMAROVA ve Özbekistan’da insan ticareti suçundan aranan Mavluda ULMASOVA gözaltına alındı.

Bu başarılı operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimize tebriklerimi iletiyorum. Devletimiz, terör ve suç odaklarına karşı her zaman etkili bir şekilde mücadele etmeye devam edecek ve halkımızın nefesini kimselere dar ettirmeyecektir.