CHP, 243 Belediye Başkan Adayını Belirledi

CHP'de 6'sı büyükşehir olmak üzere 243 belediye başkan adayı belli oldu

CHP Sözcüsü Yücel, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek yapılan adaylık açıklamalarını paylaştı. Yücel, PM toplantısında 243 adayın belirlendiğini vurgulayarak, “Bugün PM toplantımız sonuçlandı ve toplamda 243 belediye başkan adayımızı belirledik. Bu adaylar arasında 6 büyükşehir belediyesi, 15 il belediyesi, 189 ilçe belediyesi ve 33 belde belediyesi bulunuyor. Bu adayların 23’ü kadın adaylardır. Adana Büyükşehir Belediyesi için mevcut Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi için yine mevcut Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve Aydın Büyükşehir Belediyesi için Özlem Çerçioğlu aday olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e büyük hizmetleri olduğunu vurgulayan Yücel, Büyükerşen’in bu görevi Ayşe Ünlüce’ye devrettiğini ve Ünlüce’nin Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu. Lütfü Savaş’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendiğini ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da Candan Yüceer’in seçildiğini aktardı.

Yücel, PM toplantısında belirlenen il belediye başkan adaylarını da açıkladı. Burcu Köksal Afyon Belediye Başkan adayı, Bilgehan Erdem Artvin Belediye Başkan adayı, Melek Mızrak Subaşı Bilecek Belediye Başkan adayı, İlhan Tekin Çankırı Belediye Başkan adayı, Fuat Köse Giresun Belediye Başkan adayı, Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Belediye Başkan adayı, Hakan Bilecan Kilis Belediye Başkan adayı, Hulusi Özen Niğde Belediye Başkan adayı, Serkan Karayiğit Osmaniye Belediye Başkan adayı, Mehmet Gürbüz Sinop Belediye Başkan adayı, Ali Mustafa Çelik Tunceli Belediye Başkan adayı, Özkan Yalım Uşak Belediye Başkan adayı, Mehmet Gürer Yalova Belediye Başkan adayı, Özkan Şengül Yozgat Belediye Başkan adayı ve Tahsin Erdem Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

Erdal Beşikçioğlu’nun Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili soruya ise Yücel, “Erdal Beşikçioğlu aday olarak belirlendi, bu doğrudur. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. PM’nin kararıyla bu adaylar belirlendi. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koyabilir ancak son karar PM tarafından alınır ve Erdal Beşikçioğlu bu göreve uygun görülmüştür” şeklinde yanıtladı.