İçişleri Bakanı Yerlikaya: Narkogüç-43 Operasyonlarıyla Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyoruz

45 ilde Narkogüç-43 Operasyonu! Bakan Yerlikaya: 305 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Narkogüç-43’ operasyonlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Soylu, Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen bu operasyonlarda 1 ton 661 kilogram uyuşturucu madde ve 417 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti. Operasyonlarda aynı zamanda 305 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığı bilgisini verdi. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar.”

Bakan Soylu, bu operasyonların İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştiğini ve 45 ilde yapıldığını belirtti. İzmir, Ankara, Adana, Hatay, Sakarya gibi şehirlerde de operasyonların gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Birçok ilde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları da açıklandı. Örneğin, Diyarbakır’da yapılan operasyonda 113 kilogram skunk ele geçirilirken, Konya’da 104 kilogram skunk ve 4 zehir taciri yakalandı. Van’da ise 29 kilogram metamfetamin ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. Elazığ, İstanbul, Ordu, Muğla, Ankara, Mersin gibi diğer illerde de başarılı operasyonlar gerçekleştirildi.

Bakan Soylu operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen polis ve jandarma ekiplerini tebrik etti ve operasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı mücadelelerinin süreceğini ifade etti.