İngiltere İçin Uygun Maliyetli Ameliyat Seçimi, Türkiye’de Yapılan “Brezilya Poposu” Ameliyatı Sonrası Kadının Ölümü Üzüntü Yarattı

İngiliz Demi’yi estetik mi öldürdü

Bir kadın, İngiltere’nin Manchester kentinde üçüncü çocuğunu doğurduktan sonra poposunun düşük olduğundan şikayetçiydi ve ameliyat arayışına girdi. İngiltere’de ameliyat maliyeti oldukça yüksekti, bu yüzden Türkiye’de daha uygun bir fiyata ameliyat olmaya karar verdi. Daha önce İstanbul’a diş tedavisi için geldiği için bu seçimi tercih etti. Ailesi karşı çıkmış olsa da, kararından vazgeçmeyerek erkek arkadaşıyla birlikte İstanbul’a geldi. İnternetten bulduğu bir kliniğe gitti ve 4 Ocak’ta ‘Brezilya poposu’ ameliyatı için masaya yattı. Ameliyat başarılı geçti ve son kontrolünü geçen pazartesi günü yaptırarak ülkesine dönmeyi planlıyordu.

Kontrol için taksiye binerken birden fenalaştı. Erkek arkadaşı panik yapmadan ona kalp masajı uyguladı ve ameliyatın yapıldığı kliniğe götürdü. Ne yazık ki, Demi Agoglia hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Demi Agoglia’nın ölümünün yağ embolisine bağlı olarak birkaç kalp krizi geçirmesinden kaynaklandığı düşünüldü. Cesedi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Erkek arkadaşı, acı haberi ailesiyle paylaştı. Demi’nin ağabeyi Carl, acı haberi aldıktan sonra İstanbul’a geldi. Cenaze, Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından ülkesine götürüldü. Demi Agoglia’nın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu’ndaki detaylı incelemenin ardından netlik kazanacak.

İngiliz basını, Demi Agoglia’nın ölümüne geniş yer verdi. Demi’nin kız kardeşi Georgina, sosyal medyadan duygusal bir paylaşım yaparak, “Dün kız kardeşimi kaybettim. Seni çok özledim Demi’m. Hiçbir şey gerçek gelmiyor artık. Nasıl gidebilirsin? Sadece sesini duymak istiyorum. Sensiz hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Seni seviyorum Demi” dedi.