Ankara Emniyeti Köstebek Skandalı: Gizli Bilgilerin Sızdırılmasıyla İlgili Tutuklama!

FETÖ’nün propagandacısına polisten dosya servisi

Ankara Emniyeti, son dönemde gizli yürütülen birçok önemli soruşturmada bilgilerin sızdırılması üzerine bir “köstebek” soruşturması başlattı. Yapılan çalışmalarda, Ankara Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele ekibine yeni katılan polis memuru Serkan Dinçer’in ismine ulaşıldı. Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından yürütülen 2023/233817 numaralı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınan Dinçer, terör savcılığınca tutuklandı. Soruşturma sonucunda, Dinçer’in sahte sosyal medya hesapları açtığı ve bu hesaplardan gizli bilgileri terör örgütü bağlantılı kişilere aktardığı tespit edildi.

Serkan Dinçer’in cezaevine gönderilmesinin ardından ortaya çıktığı üzere, Dinçer’in gizli soruşturma bilgilerini FETÖ’nün propaganda uzmanı olan firari Cevheri Güven ile örgüt bağlantılı kişilere sızdırdığı belirtildi. Dinçer’in cep telefonu ve bilgisayarına da el konularak incelenecektir. Şu anda tutuklu olan Dinçer’e bu bilgileri kimin sağladığının araştırılması devam etmektedir.

Yetkililer, Dinçer’in gizli bilgilere erişebilmesinin ve bunları Güven’e aktarabilmesinin endişe verici olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Ankara Emniyeti’nde son dönemde “polis mülakatları” gibi soruşturma dosyalarının bile sızdırılması, büyük rahatsızlığa neden olmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla, bilgi sızdırılması konusunda “idari soruşturma” başlatılmış ve 2 polis başmüfettişi görevlendirilmişti.