Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli Yerel Seçimler ve İsveç’in NATO Üyeliği Konularında Görüştü

Beştepe’de yerel seçim buluşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırladı. Görüşme, yerel seçimlerin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Cumhur İttifakı’nın yerel seçim çalışmaları tamamlandıktan sonra Erdoğan ve Bahçeli, yaklaşık bir saat süren toplantıda ortak aday çıkarılacak ilçeleri belirleme, belediye meclis üyeliği konularını ve başkan adaylarını tartıştılar.

Görüşmede, yerel seçim hazırlıkları dışında yeni Anayasa süreci de değerlendirildi. Ayrıca, İsveç’in NATO üyeliği konusu da liderlerin önemli bir gündem maddesi oldu. İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda atılacak adımlar ele alındı. İki liderin bir diğer gündem maddesi ise İsrail’in Gazze’ye yönelik süren saldırılarıydı.

Erdoğan, Bahçeli’nin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Beştepe’de bir araya geldi. İkilinin, İsveç’in NATO üyeliği süreci ve tutuklu TİP milletvekili Can Atalay kararı hakkında görüştüğü öğrenildi.

MHP’de adaylıkları kesinleşen 8 il, 40 büyükşehir ilçe ve 7 ilçenin toplamda 55 adayının isimleri açıklandı. Tokat’ta ise merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, başkan adayı olarak gösterildi.