Cumhurbaşkanı Erdoğan Güncel Konular Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Erdoğan’dan Yemen yorumu: Orantısız bir güç kullanımı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken Yemen’e yönelik saldırılarla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yapılanlar, orantısız güç kullanımıdır. Amerika ve İsrail’in Filistin’de de aynı şekilde orantısız güç kullandığını görüyoruz. İran, kendini nasıl koruyacağını düşünüyor. İngiltere ise Amerika ile birlikte hareket ediyor. Yemen, Husilerle mücadele ederek Amerika ve İngiltere’ye cevaplar veriyor. Bu konuda rehavete yer olmadığını belirtiyorlar. Farklı haber kaynaklarında Husilerin Amerika ve İngiltere’ye karşı başarılı savunmalar yaptığını ve cevaplar verdiğini görüyoruz.”

İsrail’e açılan soykırım davasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı, “Lahey’de verdiğimiz belgeler ciddiye alınıyor ve daha fazla kanıt sunmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu belgelerle İsrail mahkûm olacak. Lahey Adalet Divanı’nın adaletine güveniyoruz. İsrail kendini savunma adı altında taarruz ediyor. Filistin’i açık hava hapishanesine dönüştürdü ve binlerce Filistinliyi öldürdü. Biz, hastanelerimizde tedavi edebildiklerimizi tedavi ettiriyoruz” dedi.

İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun kaçacak deliği olmadığını belirten Erdoğan, “Tayyip Erdoğan’ı sözlü saldırılarla bitiremezler çünkü biz hakikatin ve mazlumların yanındayız. İsrail zalimliklerinin sonucunu yaşayacak” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı, AK Parti belediye başkan adayları ve seçim çalışmalarıyla ilgili olarak da şunları dile getirdi: “Geçen hafta İstanbul ve bazı büyükşehirlerin açıklamalarını yaptık. Bu hafta da Ankara merkezli olarak diğer büyükşehirlerin açıklamalarını yapacağız. Ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor ve pazara kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Bugün İstanbul ve çevre illerle ilgili bir çalışma yapacağız.”

MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi hakkında da konuşan Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak neler yapabileceğimizi ve çalışmalarımızın nerede olduğunu değerlendirdik. Milliyetçi Hareket Partisi, Manisa ve Mersin’de büyükşehir olarak çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı, karşı tarafta olanlara beklenmeyen bir hüsran yaşatacak. Teşkilatlarımız güçlü bir şekilde bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.