Pençe-Kilit Harekatı: Teröristlerin Saldırılarına Karşı Milli Mücadele Başladı

İnlerine bomba yağdı... 57 terörist etkisiz 29 hedef imha

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit harekât bölgesinde yaşanan saldırı sonucunda 9 askerimizin şehit olduğu olayın ardından, teröristlerin kaçış yolları ve hedefleri hava harekatları ve kara ateş destek birimleri tarafından vurulmaya başlandı. Gece boyunca gerçekleştirilen hava harekatlarında birçok terör hedefi vuruldu ve teröristler etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda özetle şu bilgilere yer verildi: “PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek hem Irak ve Suriye kuzeyinden gelen terör saldırılarını engellemek hem de hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla BM Anlaşması’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız doğrultusunda, Irak’ın Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflerine hava harekatı gerçekleştirilmiş ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu 29 hedef imha edilmiştir.” Yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57 olarak açıklanmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı, gerçekleştirilen hava harekatlarının görüntülerini paylaşarak, “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerini başarılı bir şekilde imha ederek emniyetle üslerine dönmüştür” ifadesini kullanmıştır. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki 12 kişilik bir terörist grubunun Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalıştığı ancak bu girişimin önlenerek 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmiştir.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları, Şırnak’a giderek 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda birlik komutanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.