Cinsel İstismar Davasında Mahkeme Kararı: Sanıklara Uzun Süreli Hapis Cezaları Verildi

Koğuştaki skandala ceza yağdı

Cinsel istismar suçundan tutuklanan S.T. (19) ve M.D. (18), 2022 yılı ağustos ayında Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda aynı koğuşta kaldıkları dönemde, A.S. (18), E.G. (17), K.T.Ö. (19) ve Y.Ö.’nün (19) cinsel istismarına maruz kaldı. Olaylar, S.T.’nin Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan muayenesinde ortaya çıktı. S.T., M.D. ile birlikte kendilerine cinsel istismar, şiddet ve zor kullanılarak ayak yıkama, masaj yapma, idrarın zorla içirilmesi gibi eylemlerin yapıldığını ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Olaylar sırasında 16 yaşında olan A.S., S.T. ile cezaevinde husumetleri olduğunu belirterek suçlamaları kabul etti ve “Biz bir hata yaptık. S.T. benim hakkımda çeşitli iddialarla dışarıda konuşmuş ve beni dövdüğünü söylemişti. Bu dedikodular kulağıma gelmişti. Ancak cezaevine girdiğim için S.T. ile karşılaşamamıştım. Tesadüfen koğuşuma geldiği zaman tutuklandı,” dedi. E.G., cinsel istismar suçlamalarını kabul etmedi ve “Sadece A.S.’nin zorlamasıyla idrarımı yaparak içmelerine yardımcı oldum. Birkaç kez darp ettim sadece. Bunları tamamen A.S.’den korktuğum için yaptım. Cinsel istismar eylemleri A.S. tarafından gerçekleştirildi,” şeklinde ifade verdi.

Y.Ö. ise cinsel istismar suçlamalarını reddedip, “Ben sadece şiddet uyguladım,” derken, K.T.Ö. ise “Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. A.S. ve E.G., S.T. ve M.D.’yi döverken ben genellikle kavgayı ayırmaya çalışıyordum,” şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanıkların olay tarihinde 18 yaşından küçük olduklarını dikkate alarak A.S.’yi her iki mağdura yönelik cinsel istismar suçundan toplamda 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. A.S. ayrıca eziyet suçundan da toplamda 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. E.G. ise cinsel istismar suçundan 14 yıl, eziyet suçundan ise 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Y.Ö. ve K.T.Ö. ise cinsel istismar suçundan toplamda 13 yıl 6 ay, eziyet suçundan ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö., “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan beraat etti.

S.T’nin ifadesine göre işkence ve istismar, cezaevine girdiği 10. günde başlamış ve 2 gün boyunca devam etmiştir. S.T., A.S. ve E.G.’nin kendisine hem şiddet uyguladığını hem de cinsel istismarda bulunduğunu dile getirdi. Y.Ö. ve K.T.Ö. ise sadece şiddet uygulamışlardır. Kemerle darp edilmiş, sırtı ve kolu bıçakla çizilmiştir. Tekme, tokat ve yumruklarla saldırıya uğramıştır. İşkence her gün 10:00’da başlar ve 22:00’ye kadar devam ederdi. Gardiyanlar nadiren ziyaret ederlerdi. A.S. ve E.G. tarafından farklı isteklerde bulunulurdu, örneğin ayaklarının yıkanması gibi.

Cinsel istismar olayı sadece bir gün sürmüştür. Akşam saatlerinde masaj yaptırılırdı. Sonrasında birbirlerine cinsel ilişkiyi zorlamışlardır. A.S. ve E.G., bardağa idrar yapıp S.T. ve M.D.’ye içirmişlerdir. Bu sırada sürekli küfürler ederlerdi ve onları kimseye anlatmamaları konusunda tehdit ederlerdi. Y.Ö. ve K.T.Ö. ise sadece ayaklarını yıkatmış, darp etmiş, yumruk atmış ve masaj yaptırmışlardır. Cinsel aktivite sırasında Y.Ö. ve K.T.Ö. uzaktaydı, yanlarında bulunmuyorlardı. Bu olaylar üst katta gerçekleşmiştir. Alt katta güvenlik kamerası olduğu için üst kata çıkartılmışlardır. Sabah, öğle ve akşam yemekleri verilirdi. Sadece akşam yemeğini yiyebiliyordu, sabah ve öğle yemeklerini diğerleri yiyorlardı.