“Milli Savunma Bakanı Güler, Terörle Mücadele İçin Toplantı Gerçekleştirdi: Son Durum Değerlendirmesi ve Yeni Talimatlar Verildi”

Bakan Güler: 78 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurtiçindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları katıldı. Bu toplantı, terörle mücadele operasyonları ve diğer faaliyetler hakkında bilgilerin paylaşıldığı bir video telekonferans ile gerçekleşti. Bakan Güler, toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve yapılacak işler için talimatlar verdi. Toplantıda ayrıca Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki son durum hakkında da konuşan Güler, şunları söyledi: “12 Ocak’ta, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 9 meslektaşımızı maalesef kaybettik. Ancak bu saldırılara hemen karşılık verildi ve temas sırasında 23 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü tarafından kullanılan mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve petrol tesislerinden oluşan toplam 78 hedef imha edildi. Toplamda 77 terörist de etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlarla, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı.” TSK tarafından yapılan bir açıklamada da akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflerine yapılan hava harekâtlarında 23 hedefin imha edildiği belirtildi.               
Yaşar Güler, terörle mücadelede PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi tüm terör örgütlerine karşı terörün kaynağında yok edilme stratejisiyle artan baskı ve tempoyla, taarruz ruhuyla yurt içinde ve sınır ötesinde tek bir terörist kalmayana kadar azimle ve kararlılıkla devam edileceğini ifade etti. Güler, başarıların en büyük payının kahraman ve fedakar silah arkadaşları olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimize ait olduğunu belirtti.