“Mersin-Antalya Karayolu’nda Otobüs Kazası: 9 Ölü, 30 Yaralı”

Son dakika... Mersin'de korkunç kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı

Mersin-Antalya Karayolu’nda meydana gelen kaza, saat 04.30 sıralarında ilçe çıkışında gerçekleşti. Dilmenler Mardin Seyahat’e ait yolcu otobüsü, yağıştan dolayı kayganlaşan yolda kontrolünü kaybederek devrildi. Olayın ihbar edilmesi üzerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri kaza yerine gönderildi. 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin yaralandığı korkunç kazada, otobüste sıkışan yolcular itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Pehlivan, kazanın Sarıyer tüneller mevkiinde gerçekleştiğini ve 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını belirtti. Kaza yerinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, kazanın detayları hakkında bilgi almak üzere ilgili yetkililerle görüştü. Vali, olayın çok üzücü olduğunu vurgulayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifalar temenni etti. Kaza hemen bildirildiği takdirde arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin olay yerine ulaştığını belirten Vali Pehlivan, gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da kaza anının görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya, Mersin-Antalya D-400 karayolunda Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, tüm sürücülere aşırı hızdan ve dikkatsizlikten kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kazayla ilgili açıklamada bulundu. Koca, Mersin Aydıncık İlçesi Sarıyer Tüneli girişinde meydana gelen otobüs kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30 kişinin de yaralandığını belirtti. 15 ambulans ve 45 personel görevlendirilerek yaralıların hastanelere nakledildiğini ifade eden Bakan Koca, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini ve yaralıların sağlıklarına kavuşması için gereken tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.