Beştepe’de Yerel Seçimler ve İttifak Görüşmeleri Ele Alındı

Beştepe’de ittifak görüşmeleri

Beştepe’deki toplantıda, yaklaşan yerel seçimler ve seçim çalışmalarının ele alındığı belirtildi. DSP, geçtiğimiz yıl gerçekleşen genel seçimlerde Cumhur İttifakı’na dahil olmuş ve 31 Mart’taki yerel seçimlerde de aynı ittifakın adaylarını destekleyeceklerini duyurmuştu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada “Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleriyle birlikte toplumsal uyum, Cumhuriyet’in 100. yılıyla uyumlu bir anlayışla Cumhur İttifakı öncülüğünde kurucu değerlerimizin güçlendirilişini sağladı” cümlesini kullanmıştı. Aksakal, “1392 seçim biriminde Cumhur İttifakı adayları kazandığı takdirde partilerin değil ittifakın başarısının öncelikli olduğu süreçte birleşeceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan-Destici görüşmesinde ise yerel seçimler ana gündem maddesi olarak ele alındı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Cumhur İttifakı’na Sivas mesajı göndermişti. Partisinin tabanının ve camianın seçimlere motive edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Destici, “Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi’ne verilmesi, bunu sağlayacak birinci adımdır” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Venezuela Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve Kanada Büyükelçisi Kevin David Hamilton’ı Beştepe’de kabul etti. Erdoğan, güven mektubu sunan elçiler ve aileleriyle fotoğraf çektirdi.