Jandarma Operasyonları Terör Örgütünün Sığınaklarına Büyük Darbe Vurdu

‘Kahramanlar’ terör inlerini yıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonların detaylarını paylaştı. Bingöl, Hatay, Siirt, Şırnak, Giresun, Diyarbakır ve Tunceli’de gerçekleşen operasyonlara Jandarma özel harekât, komando ve güvenlik korucuları ile Atak helikopterleri ve J-SİHA da katıldı. Operasyonlar sonucunda bir dizi silah, patlayıcı madde ve diğer malzemeler ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında kullanmak ve eylem gerçekleştirmek için hazırladığı sığınaklar tespit edilip imha edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonda bulunan 981 jandarma personelinin 18 barınma alanını imha ettiğini ifade etti. Bakan, teröristlerin inlerinin tek tek yıkıldığını ve yıkılmaya devam edeceğini söyledi. Bakan Yerlikaya, jandarma birliklerini tebrik ederek, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı ise Fırat Kalkanı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 4 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, teröristlerin saldırı girişimlerine karşı güçlü bir şekilde karşılık verildiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede huzur ve güvenlik ortamını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.