İstanbul Esenler’deki Kazada Hayatını Kaybedenler İçin 5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Alkollü araç sürdü çarptı öldürdü kaçtı... 5 yılla kurtuldu

İstanbul Esenler ilçesinde Ferdi Ağdaş adlı bir kişi, 1 Şubat 2023 tarihinde otomobiliyle bariyerlere çarptı. Olay yerine hızla gelen bir polis ekibi, Ferdi Ağdaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu tespit etti. Polis memuru Muhammet Bektaş ise kaza ile ilgili gerekli evrakları doldurmaya başladı. Tam bu sırada, arka taraftan hızla gelen Berivan Yıldırım, emniyet şeridinde park halindeki polis aracına çarptı. Kazada Ferdi Ağdaş hayatını kaybederken, polis memuru Muhammet Bektaş yaralandı. Berivan Yıldırım olay yerinden kaçarak firar etti.

Berivan Yıldırım’ın alkollü olduğuna dair kesin bir kanıt olmamasına rağmen, tanık beyanları ve kamera kayıtlarındaki alkol alma iddiaları nedeniyle alkollü olduğu sonucuna varıldı. Bilirkişi raporu da Berivan Yıldırım’ı asli kusurlu olarak değerlendirdi ve tutuklandı. Mahkemede ifadesi alınan Berivan Yıldırım, “Alkol almadım. O gün hava şartları nedeniyle hızla yol alırken bu kaza meydana geldi” şeklinde konuştu.

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, aday sürücü olduğu halde alkollü bir şekilde hava ve yol şartlarına uymadan sürüş yapması sonucu birden fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına neden olduğu belirtilerek Berivan Yıldırım’ın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22.5 yıl hapis cezası istendi. Berivan Yıldırım son sözünde, “Tamamen kaza sonucu meydana gelen bir olaydır. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, Berivan Yıldırım’ı “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak takdiri indirim uygulayan mahkeme, cezayı 5 yıla düşürdü. Ayrıca, sanığın 2 yıl süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına karar verildi. Mahkeme, cezanın niteliği ve süresini dikkate alarak Berivan Yıldırım’ın tahliye edilmesine hükmetti. Ancak üye hakim, takdiri indirim sebebi olmadığı için ve müştekiye zarar verip olay yerinden kaçması nedeniyle karara muhalefet şerhi koyarak görüşünü belirtti.