CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi Açılışında Konuştu ve Açıklamalarda Bulundu

CHP lideri Özel: Biz Sevr’i yırtıp Lozan'ı yapanlarız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’nin açılışında önceki CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Kemal Kılıçdaroğlu ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la birlikte kurdele kesti. Özel, açılışta yaptığı konuşmada, “Onların hedefinde farklı bir Ankara var. Devletin önemli kurumlarını İstanbul’a taşımak istiyorlar, Ankara’ya saygısızlık yapıyorlar çünkü Ankara’nın Gazi’nin Ankara’sı olduğunu biliyorlar.” dedi. Ayrıca, “Geçmişte Genç Türkler’den gelen CHP akımına karşı olduklarını söylüyorlar, fakat biz bu Genç Türklerin yanında duruyoruz. Ben kutuplaşmadan yana değilim.” şeklinde konuştu.

Özel, “Ama yine de ‘150 yıldır onlar başka tarafta’ diyorlarsa, evet biz 150 yıldır tek adam yerine Meclis’i savunuyoruz. Anayasa’yı buyrukların önüne geçirmeyi savunuyoruz. Biz İkinci Meşrutiyet için can vermeye hazırız. Sevr’i yırtıp Lozan’ı müzakere edenleriz. Biz, Ankara fetvasını veren Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi’nin izinden gidiyoruz. Biz, 6. Filo’ya karşı duran ve onları denize döken Denizlerin yolundan yürüyoruz. Meşrutiyet ilan edenler, Meclis kuranlar, tek adam iradesine karşı anayasa oluşturanlar biziz. Rejime yönelik anayasa değişikliklerine karşı halkın iradesini savunanlarız. Bu yüzden, 150 yıldır izlediğimiz yollardan ve kurduğumuz değerlerden de son derece memnuniyet duyuyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP!” diye ekledi.

Özel ayrıca, “Tüm başkan adaylarımıza güveniyoruz. Ayrıca, CHP’li olacak belediyeler, mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden faydalanacaklar ve kardeş belediye uygulamalarından yararlanacaklar. Avrupa’da CHP’nin siyasi akrabalarının yönettiği şehirlerle de kardeş şehir olacaklar.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören sonrasında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Özgür Efendi” hitabı hakkındaki sorularına şu şekilde yanıt verdi: “Aslında ‘efendi’ demek kötü bir şey değildir. Eğer yıllarca düşündükten sonra bana ‘efendi’ lakabını takmayı uygun gördüyse, bu bizim efendiliğimizdendir.”