Antalya Sahillerinde Art arda Bulunan Cesetler Endişe Yaratıyor

Antalya tedirgin... 5 günde 6 ceset sahile vurdu

Antalya sahillerine ardı ardına vuran cesetler, Antalyalıları endişeye sevk ediyor. Manavgat ve Alanya sahillerinde bulunan başı, kolu olmayan ve cinsiyeti belirlenemeyen bir ceset ile belden yukarısı olmayan bir çocuğun cansız bedeni, geçtiğimiz Çarşamba günü bulundu. Cumartesi günü ise yine Manavgat sahilinde cinsiyeti ve kimliği belirlenemeyen iki ceset ile Serik sahilinde bir kadın cesedi bulundu. Dün ise Aksu ilçesine balık tutmaya giden Deniz Güneş, Acısu Deresi’nin denize karıştığı yerde bir ceset gördü ve durumu hemen yetkililere bildirdi. İnceleme sonucunda cesedin bir erkeğe ait olduğu belirlendi ve Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Son bir hafta içinde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Cesetlerin bulunduğu sahil bölgelerinde yaşayanlardan biri olan Abdülaziz Güneş, olayı şöyle anlattı: “Oğlum yanıma koşarak gelerek ‘Orada bir ceset var’ dedi. Birlikte gittik ve önce bir kütük olduğunu düşündüm, ancak ceset olduğunu anlayınca hemen polise haber verdik. Biraz panik olduk çünkü sadece kemikler vardı.”

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Kıyıya vuran 6 cesetten birinin kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu düşünülmektedir. Diğer 5 cesede ait kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlendi. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından, 11 Aralık 2023 tarihinde Kıbrıs’a doğru hareket eden ve içerisinde yaklaşık 90 kişi bulunan bir teknenin kaybolduğu bilgisi verildi. Son bir haftalık meteorolojik veriler incelendiğinde, cesetlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya’nın kıyılarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir” denildi.

Bu arada, Kayseri Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Merve Şevval Elmas’ın 4 Ocak tarihinden bu yana ulaşılamadığı bildirildi. Elmas’ın izin alarak halk otobüsüne binip Barınaklar Bulvarı’nda indiği ve Düden Şelalesi’nin denizle buluştuğu noktaya tek başına gittiği belirlendi. Ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Elmas’ın babası, DNA örneği vermek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na geldi. DNA testi sonucunda cesedin kızlarına ait olup olmadığının kesinlik kazanacağı belirtildi.

Baba Osman Elmas, “Çok yoğun bir çalışma yapılıyor, ancak henüz bir iz bulunamadı. Sahile bir ceset vurduğunu, kıyafetlerinin benzer olduğunu söylediler. DNA testi için Antalya’ya geldim. Kızımı bulup götürmek istiyorum. Ancak cesedin kızıma ait olduğundan emin değiliz. Boynunda ameliyat izi olduğunu söylediler, ancak vücudunun tam olmaması nedeniyle kesin bir bilgi verilememiş. DNA testinin sonucunun 48 saatten önce çıkmayacağı söyleniyor. Rabbim, kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi.