Van’da Kar Yağışı Şehri Beyaza Bürüdü

Van'da yoğun kar yağışı: 429 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van şehir merkezinde gece saatlerinde meydana gelen sağanak yağış, kar yağışına dönüştü. Sabahın erken saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, şehri beyaz bir örtüyle kapladı. Kar yağışının etkisiyle Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Tuşba ve Bahçesaray gibi toplamda 429 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Havaalanında da kar yağışı seferleri olumsuz etkiledi. Ankara ve Antalya’ya yapılacak olan uçak seferleri hava şartları nedeniyle rötarlı şekilde gerçekleşti.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede bulutlu ve kapalı havanın aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını bildirdi. Özellikle Hakkari ili, Bitlis ilinin doğusu ve Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayları, pus ve sis gibi hava şartlarına karşı uyarıda bulunuldu.

Vatandaşlar, son dönemde yağışların az olduğunu belirterek, tarımsal açıdan kuraklık yaşanmaması için kar yağışının önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, yağışların Van Gölü’ne de faydalı olacağını dile getirdiler.