“İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sibergöz-16 Operasyonunda 35 Şüpheli Yakalandı, Çocuk İstismarıyla Mücadele Kararlılıkla Sürdürülüyor”

20 ilde Sibergöz-16 Operasyonu! Bakan Yerlikaya: 35 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, “Sibergöz-16” adı verilen operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini ve toplamda 35 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bakan Soylu, çocukların korunması için suçlularla mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara merkezli Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi” dedi.

Toplantıya göre, sosyal medya platformları üzerinde kurulan gruplar aracılığıyla çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığında satıldığı, farklı ödeme kanalları kullanılarak ödemelerin yapıldığı ve çocuk istismarı görüntülerinin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Soylu, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” şeklinde konuştu. Çevrim içi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele kapsamında “SİBERGÖZ-16” operasyonlarının aynı anda 20 ilde gerçekleştirildiği ve toplamda 35 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Bakan Soylu, çocukların korunması için suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.