Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Raisi’yi Ankara’da Ağırlayacak ve Türkiye-İran İlişkileri Gözden Geçirilecek

Reisi bugün Ankara’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Raisi’i Ankara’da ağırlayacak. İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Raisi’nin yanında “üst düzey siyasi ve ekonomik bir heyetin” bulunacağını belirtti. Ziyaret sırasında, Ankara’da Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 8. toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda, Türkiye-İran ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınacak ve ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

Raisi’nin Ankara’ya gerçekleştireceği bu ziyaret, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırının ardından Ortadoğu’da şiddetin giderek arttığı bir döneme denk geliyor. İran’a yönelik gerçekleştirilen üst düzey suikastlar ve terör eylemlerinin ardından geçen hafta İran, Irak, Suriye ve Pakistan’da “terör odakları” olarak tanımladığı bölgelere balistik füze saldırısı düzenlemişti. İsrail’in Suriye’de İran Devrim Muhafızları’ndan bir generali öldürmesi de Raisi’nin pazartesi günü yaptığı bir açıklamaya neden oldu. Raisi, İsrail’in kesinlikle bu eyleminin bedelini ödeyeceğini ifade etmişti. Bu görüşmelerin yanı sıra, birçok işbirliği belgesi de imzalanacak.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya, Tunus, Singapur ve Portekiz Büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler, Erdoğan’a güven mektuplarını sundu.