Genç Kız Futbolcular Riva Kampına Katıldı

Geleceğin kadın yıldız futbolcuları

Ülker ve Türkiye Futbol Federasyonu, birlikte hayata geçirdikleri “TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları” projesi kapsamında, U15 Riva Hazırlık Kampı’na katılan 33 genç kız futbolcu adayının bulunduğu bir haber. Bu 6 günlük kampta, 2009-2010-2011 doğumlu kız çocuklarına fırsat eşitliği sunulacak, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve hayallerini desteklemek için çeşitli aktiviteler yapılacak.

Proje için Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Almanya, Hollanda, ABD ve Fransa gibi ülkelerden toplamda 809 genç kız başvuruda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun teknik direktörleri, katılımcıların gönderdikleri videoları inceleyerek 33 adayı Riva kampına davet etti. Bu kampta, çocuklar futbolun yanı sıra eğitim ve etkinliklere de katılacaklar. Ayrıca Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde takım çalışması konusunda eğitim alacaklar ve Ülker Çikolata fabrikasını ziyaret ederek üretim sürecini gözlemleyecekler. Dengeli Beslenme Eğitimi gibi konularda da Sabri Ülker Vakfı uzmanlarından bilgi alacaklar.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası’dan kamp hakkında detaylı bilgi almış. Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü de kızlarla 6 gün boyunca birlikte olacaklarını ve onların potansiyellerini keşfetmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmiş.

Ülker Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Uçan ise Ülker’in TFF ile birlikte geçmişte birçok altyapı projesi gerçekleştirdiklerini belirtmiş. “TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları” projesinin de önemli bir adım olduğunu söyleyerek, geleceğin yıldız adaylarıyla bir araya gelmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirmiştir.

Haberde, depremde birçok arkadaşını ve yakınlarını kaybeden 14 yaşındaki Kadriye Merve Uslu’nun da yer aldığı ifadeler yer alıyor. Uslu, deprem sonrası futbolun ona umut olduğunu, futbol sayesinde yeniden hayata tutunduğunu ve en büyük hayalinin milli takımda oynamak olduğunu belirtiyor. Uslu, kendine idol olarak Messi, Arda Güler, Alexia Putellas ve Ebru Topçu’yu seçmiştir.

Son olarak, U15 Hazırlık Kampı’na katılan genç kızların isimleri de haberde yer alıyor.