Turkcell, Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne Veri Güvenliğiyle Destek Oluyor

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç: Siber koruma ulusal güvenliğin bir parçası

Türkiye’nin dijital dönüşümüne destek veren Turkcell, veri merkezi, bulut teknolojileri ve siber güvenlik gibi alanlarda uçtan uca çözümler sunuyor. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde yaptığı açıklamada kişisel ve kurumsal verilerin dijital çağın temel unsuru olduğuna dikkat çekti. Verinin taşınması kadar güvenliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Koç, “Bugün dünyanın en değerli kaynağı olan veriyi elinde bulunduranlar, endüstriyel dönüşümde büyük rol oynuyor. Verilerimizin güvenliğini sağlamazsak veriye sahip olma avantajımızı kaybederiz” dedi.

Turkcell olarak Türkiye’nin verisini Türkiye’de tutmanın önemini anlayarak, yıllar içinde yapılan yatırımlarla Türkiye genelinde stratejik lokasyonlarda 8 veri merkezi kurduklarını belirten Koç, bu merkezlerle ülkemize hizmet verdiklerini söyledi.

Dr. Ali Taha Koç, dijital dönüşümün artmasıyla birlikte “siber güvenlik” risklerinin de arttığına dikkat çekerek, Veri Koruma Günü’nün büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Koç, “Ülkemizde siber güvenlik ve kişisel mahremiyetin korunması ulusal güvenliğin bir parçasıdır” diye konuştu.

Turkcell’in teknoloji altyapısını geliştirirken en önem verdikleri noktanın veri güvenliği olduğunu belirten Koç, vatandaşların ve şirketlerin verilerini ülkemiz sınırları içinde tutarak milli güvenliğimize ve geleceğimize sahip çıktıklarını vurguladı. Ayrıca dünyanın önde gelen markalarının da Turkcell veri merkezlerini tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Turkcell’in 4’ü yeni nesil toplam 8 veri merkezi olduğunu belirten Koç, bu veri merkezlerinin sertifikalandırıldığını ve müşterilere hizmet verdiğini söyledi. Veri merkezlerinin beyaz alan olarak adlandırılan bölümlerinde, veri tabanı sistemleri, bilgisayar sistemleri ve ağ sistemleri bulunuyor. Bu alanlara sadece yetkili kişilerin girebildiğini ve veri güvenliğinin burada sağlandığını belirtti.

Dr. Ali Taha Koç, Turkcell olarak Türkiye’nin “Dijitalin Yüzyılı” olmasına katkı sağlamak adına Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ve veri güvenliği alanındaki yatırımlarına devam edeceklerini ifade ederek, tüm Türkiye’yi yerli uygulamaları kullanmaya çağırdı.