CHP İstanbul Aday Listesi Açıklandı: İlçelerdeki Adaylar ve Tartışmalar

İstanbul’da İmamoğlu ağır bastı: CHP’de ‘aday’ sancısı

CHP Parti Meclisi’nin toplantısından sonra açıklanan aday listesinde 209 isim yer alıyor. İstanbul’dan da 14 ilçe adayı bulunuyor ve bu şekilde toplam 39 ilçeden 28’inde adaylar belirlenmiş oluyor. Adayların belirlenmesiyle birlikte tartışmalar da başladı. Ataşehir’de eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in aday gösterilmesi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Onursal Adıgüzel’in aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. Bazı PM üyeleri itirazlarını dile getirirken, parti sözcüsü Özel, “birilerine yakınlık ya da uzaklık adaylık kriterlerimiz arasında yer almıyor” şeklinde tepki verdi.

Kulislerde, ortak adayların belirleneceği söylenen İlgezdi’nin eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından telefonla arandığı ve “tavrının doğru olmadığını, partiye zarar verebileceğini” söylendiği konuşuluyor. Ayrıca CHP’nin şu ana kadar açıkladığı adaylar arasında Adalar ve Esenyurt’un olmaması da dikkat çekiyor.

İBB kadrosundan ve ilçe teşkilatlarından birçok ismin aday olarak gösterilmesi de tartışmalara neden oluyor. CHP kulislerinde, İstanbul adaylarının açıklanmasında İmamoğlu’nun ağırlığının hissedildiği konuşuluyor.

CHP’de daha önce açıklanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Tekirdağ adayı Candan Yüceer ile ilgili tartışmalar da devam ediyor. Ancak yapılan MYK ve PM toplantılarında bu konunun gündeme gelmediği öğrenildi. Ancak son PM toplantısında her iki adayın durumunun gözden geçirilebileceği iddia ediliyor.

Ankara’da ise CHP’nin bazı ilçe adaylarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın etkisinin olduğu belirtiliyor. Mamak ilçesinde Veli Gündüz Şahin dışındaki adaylar, Gölbaşı’ndan eski MHP’li başkan Yakup Odabaşı, Polatlı’dan yeniden aday gösterilmeyen MHP’li başkan Mürsel Yıldızkaya, Beypazarı’ndan MHP kökenli Özer Kasap, Kalecik’ten İYİ Parti eski ilçe başkanı Satılmış Karakoç, Kızılcahamam’dan eski MHP’li başkan Coşkun Ünal ve Nallıhan’dan eski AK Parti ilçe başkanı Eretunç Göngör olarak belirlendi.