Kayıp TIR Şoförü Mehmet Çakır, Feribot Yangınında Hala Bulunamadı

711 gündür haber alınamıyor... 'Ölüsünün bile bulunmasından ümidi kestik'

Feribotlarda Yangın: Mehmet Çakır Hala Bulunamadı

18 Şubat 2022 tarihinde İtalya’ya gitmek üzere Yunanistan’ın Igoumenitsa şehrinden ayrılan bir feribotta, Korfu Adası yakınlarında bir yangın çıktı. Arama-kurtarma ekipleri, feribotta bulunan 237 yolcu ve 51 mürettebatın olduğu yangına müdahale etti. Neyse ki, yangın sırasında feribotta olan 27 Türk vatandaşından 26’sı kurtarıldı. Ancak 9 yıllık TIR şoförü Mehmet Çakır’dan henüz haber alınamadı.

Mehmet Çakır, son bir yıldır yurt dışında taşımacılık yapmaktaydı. İzmir’in Urla ilçesinden aldığı taze balık yükünü İspanya’ya götürmek üzere hareket etmişti. Çakır’ın, önce Edirne üzerinden Yunanistan’a geçtiği ve ardından feribotla İtalya’ya gitmeyi planladığı belirtildi.

Yangından hemen önce, bir arkadaşı tarafından Çakır’ın görüldüğü ortaya çıktı. Arkadaşıyla birlikte yemek yiyen Çakır, daha sonra TIR’ına geri döndü. Ancak yangın başladığında arkadaşı Çakır’ı gemide aradı ancak bulamadı. Çakır’ın ablası Yeşim Gür, yanan feribottaki 4 cesetten birinin kardeşi olabileceği ihtimaliyle DNA testi örneği verdi, ancak herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Mehmet Çakır’ın babası Sedat Çakır (73), annesi Hülya Çakır (72), ablası Yeşim Gür ve eniştesi Davut Gür, 711 gün geçmesine rağmen hala Çakır’dan haber alabilmiş değiller. Davut Gür, “Mehmet’in ne diri haline ne de cesedine ulaşabildik. Bölgede gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmaları da uzun zaman önce sona erdi. Gün geçtikçe üzüntümüz büyüyor. Eşimin kardeşi için gözyaşları içinde bekliyoruz. Artık bile sevdiklerimize kavuşma umudumuzu kaybettik” dedi.