“Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD ile İlgili Operasyon Düzenledi”

MİT’ten Mossad’a yeni darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat servisi MOSSAD adına faaliyet yürüten bazı kişilere ilişkin bilgi edindi. Bu bilginin ardından MİT, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, MOSSAD’ın özel dedektifler aracılığıyla hedef kişilere yönelik biyografik bilgiler topladığı, keşifler yaptığı, tahkikat yürüttüğü, fotoğraf ve video kayıtları aldığı, canlı takipler gerçekleştirdiği ve izleme cihazları yerleştirdiği belirlendi.

MOSSAD’ın bu kişilere yurtdışında istihbarat toplama ve aktarma konusunda eğitim verdiği tespit edildi. İnceleme altında bulunan kişilerin Türkiye’nin stratejik noktalarını da takip ettikleri anlaşıldı. Yapılan takip sonucunda, MOSSAD adına çalışan 9 kişinin kimlikleri ve adresleri tespit edildi.

İstanbul ve İzmir’deki adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, MOSSAD ile ilişkili oldukları iddiasıyla suçlanan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin üstlerinde ve adreslerinde bulunan dijital materyaller, incelenmek üzere el konuldu. Daha önceden düzenlenen bir önceki operasyonda M.K. ve S.A.Y. isimli kişilerin yakalanarak tutuklandığı ifade edildi.

Aramalarda 3 adet ruhsatlı tabanca ve 50 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerin HTS ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucunda, hedef kişilere yönelik bilgi toplama, adres tespiti ve uçuş bilgileri gibi hassas verileri MOSSAD’a aktardıkları belirlendi. Düzenlenen baskınların, daha önceden MOSSAD ile ilişkili olduğu düşünülen 130 kişiye yönelik gerçekleştirilen operasyonların devamı niteliğinde olduğu ifade edildi. MOSSAD, araştırma şirketi kılıfıyla özel dedektiflerle iletişim kurarak bu kişilerin işbirliğine yatkınlığını ölçüyordu. Güven sağlandıktan sonra ise hedeflere yönelik gasp, tehdit veya suikast gibi eylemler için keşif yaptırıyordu. Bu kişiler, elde ettikleri bilgileri para karşılığında MOSSAD’a raporluyordu.