“İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğu Son Buldu”

İlk Türk astronot dönüyor

Ax-3 Misyonu kapsamında Türk astronot Alper Gezeravcı ve ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak uzay yolculuklarını tamamladı. Dragon kapsülü, 17:50’de UUİ’den hareket ederek, ABD’nin Orlando şehrinin açıklarındaki okyanusa iniş yapmak üzere 30 saatlik bir dönüş yolculuğuna başladı.

Axiom Space şirketinin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan vedada, Gezeravcı ve ekibi UUİ’ye veda etti. Türk astronot Alper Gezeravcı, konuşmasında İngilizce olarak “Bu harika ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. UUİ ekibi ve komutanımızın her adımda bize verdiği destek için çok teşekkür ederim. Bizi çok misafirperverlik ve nezaketle ağırladılar. Cesur ve kararlı adımımız için ülkeme minnettarım” dedi. Türkçe olarak devam eden konuşmasında ise Gezeravcı, “Bu görevin, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimize ilham verici bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu, bir hikâyenin başlangıç noktasıydı ve varış noktası değil. Bundan sonraki yolculuğumuz, tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Gezeravcı, UUİ’de geçirdiği 14 günlük süre boyunca 13 farklı deney çalışması gerçekleştirdi. Ax-3 Misyonu astronotları Michael López-Alegría, Walter Villadei, Marcus Wandt ve Alper Gezeravcı, 20 Ocak’ta UUİ’ye kenetlenmişti.