Gaziantep’te Deprem Anması: İslahiye ve Nurdağı Hatırlanıyor

Gaziantep'te 6 Şubat anması: Vatandaşlar kayıpları için gözyaşı döktü

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldı. Bu nedenle, hayatını kaybedenler için Gaziantep’te anma programı düzenlendi. Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti ve CHP Gaziantep milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, arama kurtarma ekipleri ve birçok vatandaş katıldı. Anma sırasında, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına boğulduğu geceye dair görüntüleri izledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, bu felaketin asrın dayanışmasına dönüştüğünü belirterek, “Geçen yıl ülke olarak büyük bir enkaz altında kaldık. Burada yaşanan acıyı 85 milyon insan aynı şekilde hissetti. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmetle anıyorum. Ne desek yetersiz kalıyor. Rabbim böyle bir felaketi hiç kimseye yaşatmasın. Konuşmamız bile bu acının büyüklüğünü ifade etmek için yeterli değil. Ancak bu acıyı bir kenara bırakarak bir araya gelerek çalıştık. Herkes nasıl yardımcı olabileceğini sormak için yanımızdaydı. Herkes o gün insanüstü bir çaba sarf etti. İlk başlarda çadırlar bile önemli bir ihtiyaçken şu anda çok daha ileri bir noktadayız. Ülke çapında konutların dağıtımını gerçekleştirdik. Bu, büyük bir başarıdır. Kimse aç kalmadı, kimse sağlık hizmetinden mahrum kalmadı. Eğitim hemen başladı. İyi bir mesafe kat ettik. Allah’ın izniyle daha da iyileşeceğiz. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat 2023’te zor bir sabaha uyandıklarını belirterek, ilk şokun ardından sahada hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını vurguladı. Şahin, “Depremzedelerin hem fiziksel hem de sosyal olarak yaralarını sarmak için büyük bir çaba gösterdik. Konteyner kentler, briket evler ve kalıcı konut projelerine hız verdik. İki ilçemizde konut teslimlerini gerçekleştiriyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

Program, Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi.