Manisa’da Kadın Cinayeti Davasında Sanık Ferhat İnne’ye İndirimsiz Müebbet Hapis Cezası Verildi

Canan’ın katiline 3’üncü kez müebbet

Manisa’da yaşanan bir olay sonucunda Ferhat İnne, eşinden boşandıktan sonra Canan Çeviren’i çalıştığı emlak ve gayrimenkul ofisinde öldürmüştür. Olay anı güvenlik kameralarına yansımış ve İnne polise teslim olmuş, ardından tutuklanmıştır. İnne, “tasarlayarak öldürme” suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmıştır. Davanın sonucunda İnne, indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.

Canan Çeviren’in ailesinin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, İnne’ye verilen müebbet hapis cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmesini talep etmiş, ancak İnne’nin avukatı, tahrik indiriminden faydalanması için kararı istinaf mahkemesine taşımıştır. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını uygun bulmuş ve İnne’ye verilen müebbet hapis cezasını onamıştır.

Ancak bu karar Yargıtay’a taşınmış ve 30 Ocak 2023’te Yargıtay, İnne’ye verilen müebbet hapis cezasını bozmuştur. Yargıtay kararında, İnne’nin olay yerini terk etmeyerek sağlık ve kolluk güçlerini araması, kişiliği, geçmişi, sosyal ilişkileri ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları göz önünde bulundurularak ‘takdir indirimi’ yapılmamasının yanlış olduğu belirtilmiştir.

Bu bozma kararı üzerine Ferhat İnne, ikinci kez yargılanmış ve Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Mayıs 2023’te İnne’ye ikinci defa müebbet hapis cezası vermiştir. Ancak Yargıtay, 11 Aralık 2023’te kararı ikinci kez bozmuş ve İnne’ye takdir indirimi yapılmasına karar vermiştir.

Duruşmaya dün devam edilen davada, Ferhat İnne ilk defa mahkeme salonunda hazır bulunmuştur. Savcı, Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını talep etmiş, İnne’nin ifadesinin ardından mahkeme heyeti, Yargıtay’ın iki kez bozduğu kararı oy çokluğuyla bir kez daha onaylayarak, sanığı ‘kasten öldürme’ suçundan indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırmıştır.