CHP’nin Hatay Adayı Konusunda Son Karar Yaklaşıyor

Savaş için gözler CHP PM’de

CHP, hafta sonunda yapılacak MYK ve PM toplantılarında Lütfü Savaş’ın durumunu gözden geçireceği bildirildi. Ayrıca, parti yönetimi Hatay’da kapsamlı bir anket daha yapacak. CHP, adaylarının belirlenmesini büyük ölçüde kesinleştireceği tanıtımını pazartesi günü Ankara’da düzenleyeceği bir törenle gerçekleştirecek. Bu törende ayrıca seçim beyannamesi de açıklanacak.

CHP kaynakları, Savaş’ın durumunun her iki toplantıda da değerlendirileceğini belirterek, “Bu gelişmelerden sonra durumun tekrar ciddi bir şekilde müzakere edilmesi gerekecek” dedi. Hatay’da aday değişikliğine gidilip gidilmeyeceği ise hala belirsizliğini koruyor. Kulislerde, adaylık için Hatay Baro Başkanlığı’ndan ayrılan Hüseyin Cihat Açıkalın’ın adı geçmeye başladı. Eski Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in adı da adaylık için geçmiş, ancak Şahin kendisine teklif gelmediğini ve geleceği durumda da reddedeceğini belirtmişti.

Partinin etkin isimlerinden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceğine dair mesajlar verdi. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da dün Meclis’te yaptığı basın toplantısında, “Biz Hatay halkından ve tüm yurttaşlarımızdan büyük değiliz. Onların eleştirileri başımızın tacıdır. Genel Başkanımız da sahada insanları dinledi. Tüm eleştirileri not aldı. Partinin yetkili kurulları bu konuda doğru ve yerinde bir karar verecektir” dedi. Başarır ayrıca hafta sonuna kadar Hatay’da kapsamlı bir aday anketi yapılacağını da söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat’taki anma yürüyüşündeki protestoların ardından adaylığının gözden geçirileceği iddiaları üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Savaş, “Sayın Genel Başkanımızla konuştum. Duruşu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız’ diyor. Hatay’da oynanmak istenen oyunları net bir şekilde biliyoruz. 3 dönemdir kazanma geleneğimizi sürdüreceğiz. Adaylığım devam ediyor. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım” şeklinde konuştu.