Gökdere Hamamı Önündeki Tartışma Mahkemeye Taşındı: Emir Çullu Hakkında Karar Verildi

Duruşmada hakime, 'İstesem öldürürdüm, suç kayıtlarıma bakınca anlarsınız' dedi... Tahliye edildi

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde geçen yılın nisan ayında meydana gelen olay, Gökdere Hamamı’nın önünde gerçekleşti. İddiaya göre Emir Çullu, arkadaşlarıyla hamama gitmek için orada beklerken, Ercan Demirkıran’ın akrabalarıyla karşılaştı. Çullu, orada bulunan tanıdığı Tolga Demirkıran’a Ercan’ın nerede olduğunu sordu. Tolga, Ercan’ın yerini bilmediğini söyleyince aralarında bir tartışma başladı ve hızla kavgaya dönüştü. Çullu, ruhsatsız bir tabanca ile Tolga Demirkıran’a altı el ateş etti. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen kavga sonucunda bacağına isabet eden Demirkıran yaralandı. Yaralı olay yerinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi ve hastaneye kaldırıldı. Emir Çullu, birçok suçtan kaydı olan birisi olarak yakalanıp tutuklandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Emir Çullu’nun tutuklu olarak bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldığı görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

Emir Çullu hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplamda 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Çullu’nun yargılanmasına tutuklu olarak başlandı. Tutuklu sanık, savunmasını yaparken şikayetçi olan Tolga Demirkıran’ın duruşmada hazır bulunmadığını belirtti. Çullu, tartışmanın ardından kendisini tabanca ile yaralayan Demirkıran’dan şikayetçi olduğunu söyledi. Olay günü arkadaşlarıyla hamama gidecekken Ercan Demirkıran’ın akrabalarıyla karşılaştığını anlatan Çullu, Tolga’ya Ercan’ın nerede olduğunu sorduğunu ve olumsuz bir cevap aldığını belirtti. Bu durum üzerine tartışma çıktığını ve kavgaya dönüştüğünü ifade etti. Çullu, “Onu öldürmek istemiyordum, sadece korkutmak amacıyla ateş ettim. Eğer öldürmek isteseydim, öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakarsanız bunu anlarsınız” şeklinde savunma yaptı.

Sanık avukatı Hakan Gündoğdu ise mahkemede müvekkilinin daha önceden husumetli olduğu Demirkıran ailesiyle karşılaştığını ve tartışma esnasında yaralanan şahsın elini beline götürdüğünü belirtti. Bunun üzerine müvekkilinin silahını çıkararak birkaç el ateş ettiğini söyledi. Gündoğdu, davanın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan açılmış olmasına rağmen müvekkilinin eylemini isteğiyle sonlandırması ve yaralanan kişinin bacağını hedef alması gibi hususların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Bu sebeple Emir Çullu’nun kendisini ve arkadaşlarını korumak amacıyla mütekkini yaraladığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, delillerin büyük oranda toplanması, sanığın tutukluluk süresi ve üzerine atılı suçun niteliği göz önünde bulundurularak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Ayrıca Emir Çullu’nun uyuşturucu ticareti yapmak suçundan da tutuklu olduğunu göz önünde bulundurarak, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tahliyesine karar verildi.