İstanbul’da Gerçekleşen Casusluk Operasyonu Sonucunda 6 Kişi Tutuklandı

MOSSAD’a bilgi satıyordu... Köstebeğin 98 banka hesabı çıktı

MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı

MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanan 7 şüpheliden 6’sı, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı mahkemeye sevk yazısında, soruşturmaya ilişkin detaylar da yer aldı.

Operasyonla ilgili bilgilere göre, Hamza Turan Ayberk ile 2019 yılında bağlantı kuran “Victoria” kod adlı ajan, Ayberk’i Robert ve Andrea kod adlı 2 MOSSAD ajanı ile tanıştırdı. Victoria, Ayberk’i test etmek amacıyla deneme görevleri verdi ve ilerleyen süreçte Andrea ve Robert, İsrail dış politikası ve ulusal çıkarlarına tehdit olarak gördükleri kişi ve şirketlerle ilgili bilgi topladı.

Ayrıca, Ayberk’in milyonlarca TL’lik para giriş-çıkış işlemleri de incelendi. Ayberk’in 63 aktif ve 35 kapatılmış banka hesabı tespit edilirken, MOSSAD ajanı Victoria ile yürütülen para alışverişinin Bitcoin üzerinden gerçekleştirilme kararı alındı. Ayberk’e ait şirket kayıtlarında ise yaklaşık 1 milyon TL para çıkışı ve 4 milyon TL para girişi olduğu belirlendi.

İstanbul Vergi Dairesi’nde memur olan Mehmet Yetimova’nın banka hesaplarına yapılan para transferleri ve diğer şüphelilerin finansal durumları da sevk yazısında detaylı bir şekilde yer aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında toplam 63 kişinin tutuklandığını açıkladı.

MOSSAD ajanlarının ifadelerine göre, Hamza Turhan Ayberk’in talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ve casusluk faaliyetlerini gerçekleştirdikleri belirtildi. Ayberk’in maddi durumunun 2019’dan sonra olağan dışı bir şekilde iyileştiği de ifadeler arasında yer aldı.