Türkiye’nin Terörle Mücadelede Aldığı Kararlar

İşte detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu... Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hedefi anlattı

GÜVENLİK KİLİDİNİN KAPANMASI YAKLAŞIYOR

Milli Savunma Bakanı, Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadelede engellerle karşılaştığını vurgulayarak, “Artık Türkiye’nin yeni bir aşamaya geçmesi gerektiğinin farkındayız” dedi. Türkiye’nin terör belasından en kısa sürede kurtarılacağını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu: “Güvenlik kilidini kapatmadan ve Irak’ın kuzeyi teröristlerden temizlenmeden mücadelemiz bitmeyecek. Sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturacağız. Bu mesafe, teröristlerin tehdit oluşturabileceği aralıktır.” Bakan Güler, Irak ile işbirliğine dikkat çekerek, “Terörle mücadele, Irak’ın kuzeyinde köylülerin güvenliği için de elzemdir” ifadelerini kullandı.

NEDEN 30-40 KİLOMETRE?

Bakan Güler, “Hiçbir ülkeyle sorunumuz olmadığı gibi hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Terörist tehditlerini sınırlarımızın dışında tutarak milletimizi ve hudutlarımızı güvende tutacağız” şeklinde konuştu. Irak sınırını güvence altına alacak önlemler alınacağını belirterek, terörle mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

IRAQ İLE İŞBİRLİĞİ MASADA

Son günlerde Irak’a yapılan ziyaretlerin arttığını ve Kalkınma Yolu Projesi gibi konuların üzerinde durulduğunu ifade eden Bakan Güler, Irak ile ortak harekât merkezi kurulması için destek istediklerini belirtti. İki ülke arasındaki işbirliğinin terör sorununun çözümüne katkı sağlayacağını vurgulayarak, güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi.

PENÇE KİLİT’İN MÜCADELESİ

Bakan Güler, Pençe Kilit operasyonunun önemine dikkat çekerek, bölgedeki terör unsurlarının bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı. Operasyonların genişletileceğini ve Kandil’e yönelik harekâtların süreceğini söyleyen Bakan Güler, “Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelede kararlılıkla ilerliyor” dedi.

SINIR KORUMA TEDBİRLERİ

Sınırların dinamik ve etkin şekilde korunduğunu belirten Bakan Güler, “Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda icazet almaya ihtiyaç duymuyoruz. Terörist gruplarla mücadele ederken kimseye hesap sorulmaz” şeklinde konuştu. ABD’nin terör örgütlerine verdiği destek konusunda da şüphelerini dile getiren Bakan Güler, Türkiye’nin bağımsız ve kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Turistik Karaelmas Ekspresi Tanıtım Yolculuğu Detayları

Turistik Karaelmas Ekspresi İlk Tanıtım Yolculuğunu Gerçekleştirdi

12 Nisan’dan itibaren seferlerine başlayacak olan Turistik Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz Turistik Tren Turu ile tanıtım yolculuğuna çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katıldığı sefer, iki günlük bir gezi programını içeriyor. Ekspres, Cuma günü Ankara’dan yola çıkacak ve Pazar günü Zonguldak’a dönüş yapacak. Tren, 200 kişi kapasiteli olup, yoğun talep durumunda bu sayının revize edilebileceği belirtiliyor.

Seyahat acentaları, tur için özel paket programları hazırlayacak. Ulaştırma Bakanlığı ise tur için bilet fiyatlarını yakın zamanda belirleyecek. Karaelmas Ekspresi’nin hedefi, Ankara ve çevresinden 10 milyon turisti taşımak.

Tanıtım Seferi Detayları

Gazeteciler, sosyal medya fenomenleri, sivil toplum kuruluşları, seyahat acentaları temsilcileri ve bakanlık personeli, tanıtım turuna katıldı. Tur kapsamında ilk durağımız, sabah saat 07.00’de Ankara Garı’ndan yola çıkılarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak rotasını izlendi. İlk durağımız, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde yer alan Kalecik ilçesinde gerçekleşti ve burada kahvaltı molası verildi.

Rota Detayları

Kalecik molasının ardından Çankırı yolculuğuna başlandı. Çankırı, Hititler döneminden beri işletilen tuz yatakları ve mağaralarıyla dikkat çekiyor. Çerkeş ilçesi, Roma döneminden izler taşıyan bir tarihe sahip. Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu, Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle ziyaret edildi. Zonguldak’ta madencilik deneyimi yaşandı, Yenice ilçesinde orman denizi keşfedilirken, Eskipazar’da Hadrianapolis Antik Kenti görüldü.

Tur bitiminde Karaelmas Ekspresi gece yarısı Ankara Garı’na ulaştı. Toplam üç şehir ziyaret edildi ve farklı tarihî ve doğal güzellikler keşfedildi.