Ruhsatsız Silahlarla Mücadelede Bakan Yerlikaya’dan Kararlı Açıklama

75 ilde sıkı takip! Bakan Yerlikaya duyurdu! Tek tek yakalandılar

Bakan Yerlikaya, Ruhsatsız Silahlarla Mücadelede Kararlıyız!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek” açıklamasında bulundu.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen “MERCEK-13” operasyonları kapsamında son 4 gün içinde Türkiye’nin 75 farklı ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ev, iş yeri, halka açık alanlar ve yol aramalarında toplamda 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Şanlıurfa gibi birçok ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul’da 133 tabanca ve 3 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, toplamda 233 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 55 tabanca ve 6 av tüfeği, Adana’da 34 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek, Ankara’da 32 tabanca, Şanlıurfa’da ise 33 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi.

Bu başarılı operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarma ve Emniyet teşkilatını tebrik ediyor, milletimizin dualarının kendileriyle olduğunu belirtiyoruz.

Operasyon görüntüsü

Kaynak: Twitter/@BakanYerlikaya