Bakırköy’de Üst Geçide Çarpan TIR’ın Sebep Olduğu Kazada 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Katliam gibi kazada TIR sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı: Tabelalara dikkat etmedim

Bakırköy’de Meydana Gelen Kazada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 4’e Yükseldi

Dün akşam Bakırköy Rauf Orbay Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında meydana gelen trajik olayda kağıt malzeme yüklü TIR’ın Marmaray üst geçidine çarpması sonucu 34 TY 3045 plakalı otomobilin üzerine devrilmesi sonucu sürücü Recep Aytekin (45), Sultan Aytekin (44), Güler Rukiye Aytekin (67) ve Merve Aytekin (16) hayatını kaybetti.

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdü. TIR’ın sürücüsü Mehmet Fettahoğlu emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi

Kazaya karışan TIR sürücüsü Fettahoğlu’nun ifadesinde, “Tabelalara dikkat etmedim. Hiçbir şey görmedim ve yüksekliği de tahmin edemedim. Her şey bir anda oldu. TIR devrildi. Çok üzgünüm. Çok pişmanım” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen Fettahoğlu tutuklandı.

Geçidin 4 metre yükseklikte olduğunu gösteren tabelalara rağmen, TIR sürücüsünün uyarılara uymaması ve tehlikeli şoförlük yapması sonucu kazanın meydana geldiği tespit edildi. Aynı köprüye 2019 yılında da aynı şekilde çarpan bir TIR’ın devrildiği ortaya çıktı.

Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde, üst geçide çarpan TIR’ın devrildiği anların kaydedildiği görüldü. Bu kritik anlarda ölmekten kıl payı kurtulan sürücülerin hızla hareket etmesi büyük bir faciayı önledi.

Bu talihsiz kazanın yanı sıra, aynı yerde daha önce de ABD’li basketbolcu Bryant Dunston’ın kullandığı otomobile TIR çarpmış, ve yaşanan kazada Dunston yaralanmıştı. Güvenlik önlemlerinin artırılması ve sürücülerin daha dikkatli olması gerekliliği bir kez daha vurgulandı.