İstanbul’da Gerçekleşen Duruşma: Zehirlenme Şüpheleri Ortadan Kalktı

Eski erkek arkadaşını öldürmüştü! Seçil Çiftçi kendisini bu sözlerle savundu: Kör öldü badem gözlü mü oldu! Takıntılıydı

İstanbul’da Gerçekleşen Duruşma: Zehirlenme Şüpheleri Ortadan Kalktı

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Seçil Çiftçi ve tutuksuz yargılanan babası Cemal Çiftçi hazır bulundu.

Davaya Semih Sevim’in ailesi ve avukatları da katıldı. Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu’nun raporunun ulaştığını belirtti.

Raporda, maktulün zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı, kendisini savunmasına etki edecek maddeye rastlanmadığı kaydedildi. Yaralarının boğma öncesinde meydana geldiği ve sert bir cisim ile oluşturulduğu belirtildi. Kafa bölgesindeki yaralanmaların yaşamı tehlikeye sokacak ciddiyette olduğu vurgulandı.

Sanık Seçil Çiftçi’nin savunmasında, “Kafasının arkasına önce viski şişesiyle vurdum. Ancak herhangi bir şekilde etkilenmedi. Elinde bıçak olduğu için bu defa sopayla birkaç kez kendisine vurdum” dedi. Çiftçi, maktulün olaydan bir hafta kapısında yattığını belirtirken “Takıntılıydı. Olaylara kendisi sebebiyet verdi” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Onur Kemal, meşru müdafaa koşullarının oluştuğunu ve müvekkilinin tahliyesini talep etti. Şikayetçiler ise Seçil Çiftçi ve babasının bu eylemi tek başlarına gerçekleştiremeyeceğini belirtti ve cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Seçil Çiftçi, “Eylemi tek başıma yaptım. Yanımda kimse yoktu. Deliller ortadadır, tahliyemi istiyorum” derken, baba Cemal Çiftçi suçlamaları reddederek olayla ilgisinin olmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaaya gönderilmesine karar vererek, Seçil Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi. İddianameye göre, Seçil ve Cemal Çiftçi’nin tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.