Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı ve İstiklal Marşı Mesajı

Batı’ya Gazze sitemi: Dünyayı ateşe boğdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı’nda Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bugün (dün) aynı zamanda İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103’üncü yıldönümü. ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye başlayan, ‘Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın’ diye devam eden ‘Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal’ diye biten İstiklal Marşımızın ifade ettiği mananın dünyada bir başka örneği yoktur.” ifadeleriyle İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen güçlü bir özgürlük iradesinin yazıya dökülmüş hali olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve şükranla anarken, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin tarihi değerlerimizi yeniden hayata geçirmek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. “>Uzun yıllar kendi haline terk edilen bu binayı dergi müze, sergi salonu ve diğer birimleriyle yeniden kültür sanat hayatımıza kazandıran tüm Sebilürreşad ekibine teşekkür ediyorum.” diyen Erdoğan, gençlerin kültür sanat çalışmalarına ve teknoloji faaliyetlerine olan desteğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’nın sömürgeciliğe kılıf uydurma konusundaki maharetine de dikkat çekerek, “Bize düşen vazife kendi medeniyetimizin peşinden gitmek ve İstiklal Marşı’nın yansıttığı değerleri yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.”>”GENCEBAY’IN DİZELERİYLE”: Erdoğan, “Artık hiç kimse bu ülkede karanlığı aydınlık diye pazarlamayacak, bu millete cehaleti erdem diye dayatamayacak” sözleriyle de gençlere olan güvenini ve ülkenin geleceğine duyduğu inancı dile getirdi.

Son olarak Erdoğan, “Ataların ‘yitik kaybedildiği yerde aranır’ sözüne kulak vererek yönümüzü kendi köklerimize döndük. Düşe kalka varacağım yanıp sönen ümidime, gayret et deli gönüm derman gelsin dizlerime’ sözleriyle mücadele azmi ve kararlılık gerekliliğine vurgu yaptı.”>”AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ STRATEJİK HEDEFİMİZ”: Erdoğan, 15. Geleneksel Büyükelçiler İftarında yaptığı konuşmada, Ramazan ayında yaşanan olaylar nedeniyle barış dileğinde bulunarak Türkiye’nin insani yardım çalışmalarını vurguladı. Ayrıca terör örgütlerine karşı verilen mücadeleye de değinen Erdoğan, AB üyeliğinin stratejik hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Erdoğan’dan İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy İçin Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında bir mesaj yayımlayarak, Türk milletinin İstiklal Marşı’nı unutmaması gerektiğini vurguladı. Akif’in ümidi asla kaybetmemesi ve milletin gönlündeki önemine değinen Erdoğan, kahramanlarımızı rahmetle anmayı sürdüreceğimizi belirtti.>”