Sosyal Medyadaki Taciz Videosuyla İlgili NCMEC’in Raporu Gaziantep’te Soruşturuluyor

ABD ihbar etti... Gaziantep'te iğrenç olay: Kız kardeşini taciz edip videoları sosyal medyada paylaştı! 'İyi hal' indirimi uygulandı

ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi, Sosyal Medyadaki Taciz Videosu ile İlgili Rapor Gönderdi

ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi (NCMEC), 2022 Şubat ayında sosyal medyada taciz videosuyla ilgili bir rapor düzenledi ve bu raporu Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Rapor, ihbar kabul edildi ve soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda, sosyal medya hesabının detaylı incelemesinde Mehmet T.’ye ait olduğu belirlendi. Mehmet T.’nin kendi çektiği videoda mağdur olan kız kardeşi K.T.’nin özel bölgelerini açmaya ve kamera kaydına almaya çalıştığı tespit edilerek şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı.

Tutuklanan sanık ağabey Mehmet T. hakkında ’12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak dava sürecinde suçlamaları reddeden Mehmet T., kardeşine yönelik cinsel bir eyleminin ve amacının olmadığını iddia etti.

Annenin ifadesine göre, “Sanık oğlum ve mağdur kızım olay anında evin çatısındaydı. Mağdur kızım ‘Saçımda böcek var’ diyerek bağırdı, oğlum da yardım etti. Ancak kızımın içine böcek girdiği konusunda emin değilim, sadece mağdurun ‘böcek’ diye bağırdığını hatırlıyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme kararında, sanığın ‘aşkım’ diye paylaştığı taciz videosunu inceleyen bilirkişi raporuna da yer verildi. Sanığın telefonunda müstehcen içerikli videolar bulunduğu tespit edilirken, karar duruşmasında suçlamaları reddeden sanık 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 12,5 yıla indirdi.

Mağdur K.T.’nin avukatı Cahitcan Aktan, dosya kapsamında mağdurun ve ailesinin şikayetçi olmadığını belirterek, suçun sabit olduğunu ve bu tür cezalarda iyi hal indirimi uygulanmaması gerektiğini savundu.

Anneanne, Torununu Parkta Kaybetti: İşte Bulma Hikayesi

Olay, Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi’nde meydana geldi. Anneanne Sibel Karatutlu, 12 Mart Çarşamba günü saat 19.00 civarında 1,5 yaşındaki torunu D.D.Ç’yi evlerinin yakınındaki parka götürdü. Karatutlu’nun dikkatsizliği sonrası torunu D. kayboldu. Tüm aramalara rağmen çocuk bulunamadı ve anneanne polis merkezine başvuruda bulundu.

Anneanne Karatutlu, kayıp çocuğun annesi olduğunu belirterek bulunması için yardım istedi. Mahalle muhtar adayı Suna Güngör de sosyal medyada paylaşımlar yaparak çocuğun bulunmasına destek oldu. Bir gün sonra basına açıklama yaparken, Güngör’ün telefonuna çocuğun bulunduğu haberi geldi.

Mezitli Polis Merkezi’nden arayan görevli bir polis, çocuğun bulunduğunu ve karakola gitmelerini istedi. Anneanne Karatutlu, polisten görüntülü arayarak çocuğun bulunduğunu teyit etti. Polis memuru ise görüntülü arayarak çocuğu Karatutlu’ya gösterdi.

Çocuğunu bulan aile, polis merkezine giderek mutluluk yaşadı. Aile, çocuğun L.Ç.’ye ait olduğunun belirlenmesiyle rahatladı. Polis ekipleri çocuğu ailesine teslim etmek için çalışmalara başladı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kaybolduğu bölgeden uzakta bulunan çocuğun geceyi nasıl geçirdiği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.