“Bakan Yerlikaya’nın Duyurusuna Göre 21 İlde Gerçekleştirilen Sibergöz-26 Operasyonunda 75 Şüpheli Yakalandı”

Bakan Yerlikaya duyurdu: 21 ilde eş zamanlı operasyon! 75 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak gerçekleştirilen suçlarla ilgili operasyonlarda 21 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından yapılan “Sibergöz-26” operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya’nın paylaşımına göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda Diyarbakır merkezli olarak Mersin, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Hatay ve Denizli’de gerçekleştirilen operasyonlarda, vatandaşları dolandıran ve yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde eden 14 şüpheli Facebook “Marketplace” üzerinden “Elektrikli Bisiklet Satışı” vaadiyle oltalama sitelerine yönlendirdiği belirlendi ve yakalandı.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, İstanbul merkezli Batman ve Diyarbakır’da yapılan operasyonlarda sahte internet sitesinden İstanbulkart’a para yükleme vaadiyle vatandaşları dolandıran ve Instagram üzerinden sosyal yardım vaadiyle 10 milyon TL haksız kazanç elde eden 18 şüpheli de yakalandı.

Ayrıca, Bursa ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan operasyonlarda, herkese açık müstehcen görüntü ve video paylaşımı yapan 2 şüphelinin de yakalandığı belirtildi.

Yerlikaya’nın paylaşımına göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda, sahte alışveriş siteleri üzerinden vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden 10 şüpheli yakalandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda ise yurtdışında oynatılan bahis ya da şans oyunlarını Türkiye’den oynanmasına imkan sağlayarak 25 milyon TL haksız kazanç elde eden 12 şüpheli yakalandı. Muğla ve Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda ise çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylaşımı yaptığı belirlenen 4 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, toplamda 21 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 75 şüpheli yakalandı.