Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emekçilere Yönelik Asgari Ücret ve Ek Gösterge Düzenlemelerini Açıkladı

Bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan’da yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emeğin Karşılığını Hakkıyla Almanın Da Önemini Biliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri ile İftar Buluşması’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekçilerin mücadelesini takdirle karşıladığını belirterek, “Evinin geçimini, ailesinin iaşesini kendi ihtiyaçlarını karşılamak için ter döken bir emekçinin nasıl kutlu bir mücadele verdiğini çok iyi biliyorum” dedi. Ayrıca asgari ücrette yapılan artışları da vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirmeme prensibimizdir. Bu anlayışla asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette yaklaşık yüzde yüz oranında artış oldu. Memurlarımızın aylıklarında ise 2024 yılı ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte yüzde 50’ye yakın bir artış sağladık. Emeklilerimizin ücretlerinde de önemli iyileştirmeler yaptık.”

Erdoğan ayrıca, 3600 ek göstergeye yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız 3600 ek gösterge düzenlemesiyle çalışan ve emekli 5.3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağlamıştık. Birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. İnşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.